Hier maakt Tjitze een Nederlandse ‘east meets west’-variant op de Italiaanse klassieker: salade caprese. De verschillende soorten tomaten combineren mooi met deze zeer smaakvolle buffelmozzarella. Geen Nederlandse klassieker maar een klein uitstapje naar Italië, waar veel Nederlanders hun vakantie vieren en genieten van deze heerlijke salade.
Archieven: Recepten
Soep kan altijd. Is het als voorgerecht, om vier uur ’s middags of als lunch: soep verwarmt en geeft troost. Deze variant is een twist op de alom geliefde tomatensoep.
Hachee is een gerecht dat tot de typische Hollandse keuken gerekend wordt. Het gerecht is waarschijnlijk ooit ontstaan doordat resten braadvlees opnieuw werden gebruikt, met groenten die op dat moment voorhanden waren. Ik maak het nog Hollandser, door het te combineren met lamsvlees van ons eigen Waddeneiland Texel.
In Jubbega, een klein Fries dorpje, stap ik op mijn fiets. Het is tijd om te helpen in de bakkerij van mijn pake – mijn opa. De dag begint vroeg, maar als ik op mijn fiets zit en de koude lucht rondom mijn gezicht voel, ben ik wakker. Op het moment dat ik over de […]
Deze klassieke haringsla is een fris voorgerecht. Perfect om je Nederlandse diner mee te beginnen! De vette haring gaat erg goed samen met de frisse appel en de zoete biet.
Snert staat voor de winter; één dag vorst en we zitten allemaal aan de snert. Deze variant is heerlijk in de zomer, op basis van verse doperwtjes met mooie, zacht gestoofde krabbetjes.
Een vrolijk vegetarisch gerecht bomvol groenten. Met groenten kun je eindeloos variëren, in dit geval een vergeten-groententuintje op basis van verse groenten en zoetzure groenten.
De klassieke balkenbrij wordt gemaakt van varkenskop die gekookt wordt. De bouillon van de kop wordt afgebonden met boekweitmeel en met het geplukte vlees wordt alles gemengd en in een bakblik gedaan. Na dit gekoeld te hebben, worden er plakken van gesneden. De plakken worden bebloemd en mooi krokant gebakken. Ik heb ervoor gekozen om […]
Deze simpele garnalencocktail heb je binnen no time in de keuken gemaakt. De appel geeft het gerechtje een frisse bite, en de manier van serveren maakt deze klassieker helemaal anno nu.