Harlingsla

Bieten / Haring / Lente / Zomer

Deze klassieke haringsla is een fris voorgerecht. Perfect om je Nederlandse diner mee te beginnen! De vette haring gaat erg goed samen met de frisse appel en de zoete biet.

Voorgerecht 4

Ingrediënten

1 gekookte rode biet
50 g zoetzuur marinade
2 schone haringen
1 Granny Smith appel
1 krop sla
200 g crème fraîche
20 g geraspte mierikswortel
1 citroen (sap)

Bereidingswijze

Snijd de gekookte biet in mooie blokjes van 1 cm bij 1 cm en marineer ze met een beetje zoetzuurmarinade. Snijd van de haringen de staartvin af en snijd ze bij tot een mooie filet. Snijd de appel in mooie staafjes en pluk de middelste blaadjes van de kropsla. Voor de saus: meng de crème fraîche met de mierikswortel en het sap van 1 citroen. Veoeg eventueel nog een beetje water toe; het moet een mooie lopende saus zijn.

Tjitze van der Dam

Tjitze van der Dam is een bevlogen kok uit Friesland, die naar de randstad vertrok om zijn vakkennis te verbreden. Tjitze is een nuchtere Fries die vindt dat we best wat trotser mogen zijn op de Nederlandse keuken. Nederland heeft veel moois te bieden en ik zet me daar graag voor in. Bij de Nederlandse keuken denken gasten al snel aan de stamppot en de bitterbal, maar is nog zoveel meer wat ons land te bieden heeft. Denk alleen al aan alle mooie producten die we hebben; garnalen uit de Waddenzee, asperges uit Limburg, lammetjes van Texel en ga zo maar door.

Veltman Visservice

Veltman Visservice is dé horecagroothandel op gebied van verse vis. Veel restaurants, waaronder de toprestaurants en tv-koks, bestellen hun vis bij Veltman Visservice. Ook de vis aan boord van de vliegtuigen van KLM, komen van deze Harlinger visgroothandel.

www.eetvis.nl