Salade Caprese

Mozzarella / Zomer

Hier maakt Tjitze een Nederlandse ‘east meets west’-variant op de Italiaanse klassieker: salade caprese. De verschillende soorten tomaten combineren mooi met deze zeer smaakvolle buffelmozzarella. Geen Nederlandse klassieker maar een klein uitstapje naar Italië, waar veel Nederlanders hun vakantie vieren en genieten van deze heerlijke salade.

Voorgerecht 4

Ingrediënten

Verschillende soorten tomaten uit het Westland
1 bol mozzarella uit Groningen (verkrijgbaar bij een goede kaaswinkel)
Limoenolie
8 blaadjes basilicum

Bereidingswijze

Snijd de tomaten in mooie parten en marineer ze met limoenolie, peper en zout. Snijd de basilicum in mooie kleine reepjes en de mozzarella in mooie blokjes van 2 cm. Meng alle ingrediënten tot een mooie salade.

Tjitze van der Dam

Tjitze van der Dam is een bevlogen kok uit Friesland, die naar de randstad vertrok om zijn vakkennis te verbreden. Tjitze is een nuchtere Fries die vindt dat we best wat trotser mogen zijn op de Nederlandse keuken. Nederland heeft veel moois te bieden en ik zet me daar graag voor in. Bij de Nederlandse keuken denken gasten al snel aan de stamppot en de bitterbal, maar is nog zoveel meer wat ons land te bieden heeft. Denk alleen al aan alle mooie producten die we hebben; garnalen uit de Waddenzee, asperges uit Limburg, lammetjes van Texel en ga zo maar door.

Tuinderij Doorn

Wim en Korrie Doorn kweken komkommers, tomaten, paprika’s, pepers en aubergine.  Ze steven naar een zo milieubewust mogelijk product, waarbij de planten beschermt worden door natuurlijke, biologische middelen. Sinds 2009 hebben ze een Warmte Kracht Koppeling die in staat is om elektriciteit op de wekken. 

www.boerenhart.nl