Jachtschotel

Herfst / Winter

Heerlijk origineel gerecht voor de herfst en winter.

Risotto van zandwortel

Feta / Lente / Vanille / Winter / Wortel

Risotto is een simpel gerecht, maar vereist veel aandacht en het gebruik van goede producten is een must.  De rijst is bijvoorbeeld belangrijk. Mijn voorkeur gaat uit naar Carnaroli. De risotto voorzichtig om vouwen, zodat je elke keer een laagje zetmeel van de korrel haalt. Zo maak je een smeuïge risotto met een lichte bite […]

Beet Wellington

Bieten / Herfst / Kombu / Sojamelk / Winter

Dit recept heeft Dennis Wiemelink, Vegetable Butcher bij VkusVill, een aantal jaar geleden ontwikkeld. Het feestelijk veganistisch gerecht vergt in de voorbereiding enige tijd, maar staat daarna binnen 30 minuten op tafel. Succes en complimenten gegarandeerd!

Raw Butcher Bowl met Nederlandse quinoa

Quinoa / Rodekool / Winter

We weten allemaal dat we 250 gram groenten per dag moeten eten. De Raw Butcher Bowl is de manier om op een lekkere manier om met gemak aan deze hoeveelheid groenten te komen. Het gebruik van meerdere soorten groenten maakt het gerecht verrassend lekker. Alle 9 groentes zijn rauw, maar hebben wel elk een eigen […]

Geroosterde aardpeer

Aardpeer / Herfst / Winter

Het smaakvolle knolletje wat op dit moment nog uit de grond komt, het seizoen loopt van december t/m maart. Te vergelijken met de aardappel, maar zoeter en smaakvoller met een nootachtige smaak. Aardpeer groeit snel en is meestal biologisch. Aardpeer bevat Bifidobacteriën wat helpt bij een goede darmflora. Wij maken een gerecht met kruiden van HRBS. Verse […]

Zwarte bonen gnocchi met tofu feta

Aardappels / Lente / Tofu / Zomer / Zwarte bonen

Wat zijn bonen toch veelzijdig. In dit gewelidige recept laat Joris Schildknecht zien wat hij ermee doet. Daarnaast is het recept ook nog eens volledig veganistisch.

Bospaddenstoelensoep met walnoten

Herfst / Porcini / Walnoten / Winter

Na een lange wandeling door het bos thuiskomen en opwarmen met een warme kop bospaddenstoelensoep, dat is herfst.

Asperge-bietentaartje

Asperges / Bieten / Lente

Een licht voorgerechtje met de verfijnde smaak van asperge en het zoetig aardse van bieten. Gebruik bij voorkeur gele bieten omdat die wat subtieler van smaak zijn. Voor dit gerecht wordt de hele asperge gebruikt, waardoor we niets van de asperge weggooien.

Mosselen met jenever

Mosselen / Zomer

Jenever is als Nederlands product een mooie drank om te combineren met mosselen. Als het mosselpannetje weer op tafel komt, probeer dan eens deze mosselen met jenever. Je zult ervan smullen.

Boerenkool caesarsalade

Boerenkool / Lente / Winter

Op de menukaart tussen de salades vind je vaak wel een caesarsalade. Deze populaire, goedgevulde salade is niet typisch Hollands, maar deze variant heeft een wat Hollandser gevoel door de boerenkool.