Garnalencocktail

Garnalen / Zomer

Deze simpele garnalencocktail heb je binnen no time in de keuken gemaakt. De appel geeft het gerechtje een frisse bite, en de manier van serveren maakt deze klassieker helemaal anno nu.

Voorgerecht 4

Ingrediënten

200 g Hollandse garnalen
4 el mayonaise
1 Elstar appel, in blokjes gesneden
1 krop ijsbergsla
1 el ketchup
klein scheutje whisky
1 bakje cherrytomaatjes

Bereidingswijze

Meng voor de cocktailsaus 2 eetlepels mayonaise met een klein scheutje whisky en de ketchup. Meng de Hollandse garnalen met de in kleine blokjes gesneden appel en 2 eetlepels mayonaise, breng op smaak met peper en zout. Snijd een plak van de krop ijsbergsla van 1,5 cm dik. Leg de sla op het bord, dresseer daarop de garnalen. Spuit een paar mooie stippen met cocktailsaus op de garnalen en garneer met een paar halve cherrytomaatjes.

Tjitze van der Dam

Tjitze van der Dam is een bevlogen kok uit Friesland, die naar de randstad vertrok om zijn vakkennis te verbreden. Tjitze is een nuchtere Fries die vindt dat we best wat trotser mogen zijn op de Nederlandse keuken. Nederland heeft veel moois te bieden en ik zet me daar graag voor in. Bij de Nederlandse keuken denken gasten al snel aan de stamppot en de bitterbal, maar is nog zoveel meer wat ons land te bieden heeft. Denk alleen al aan alle mooie producten die we hebben; garnalen uit de Waddenzee, asperges uit Limburg, lammetjes van Texel en ga zo maar door.

Veltman Visservice

Veltman Visservice is dé horecagroothandel op gebied van verse vis. Veel restaurants, waaronder de toprestaurants en tv-koks, bestellen hun vis bij Veltman Visservice. Ook de vis aan boord van de vliegtuigen van KLM, komen van deze Harlinger visgroothandel.

www.eetvis.nl