Vind en boek jouw Dutch Cuisine restaurant

RECEPTEN

De lekkerste recepten van onze Dutch Cuisine chefs om thuis te maken!

Iedere maand zetten we één of meerdere seizoensgroente(n) in het zonnetje. Maak kennis met de producten van Nederlandse bodem. Onze Dutch Cuisine chefs leveren de receptuur en jij doet thuis de rest. Geniet nu van al het goede van Nederlandse bodem.

Wij inspireren jou om thuis te eten als een Dutch Cuisine chef. Ontdek welke maaltijden een hit zijn bij de chefs thuis en beleef de smaken door zelf aan de slag te gaan. Laat je inspireren en wie weet ontdek jij wel jouw nieuwe favoriete maaltijd!


Het winterseizoen is geopend!

Proef nu de herfst met de heerlijke winterrecepten van onze  Dutch Cuisine ambassadeurs. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van de heerlijke winterproducten van Nederlandse bodem zoals bietjes, bospeen, pompoenen, bospaddestoelen, walnoten en niet te vergeten wild. Bekijk hieronder alle winter recepten.


Raw Butcher Bowl met Nederlandse quinoa


Ontmoet de boer

Quinoa Holland

Quinoa Holland is een familiebedrijf dat als enige bedrijf in Nederland de teelt, verkoop en levering van duurzame Nederlandse quinoa in eigen beheer heeft. Op onze boerderij in Flevoland verbouwen wij al ruim 40 jaar aardappelen, granen, uien, tulpen en sinds 2015 op grote schaal Nederlandse quinoa. Onze quinoa is onbewerkt en volledig natuurlijk, zonder toegevoegde stoffen. Doordat het in Nederland wordt geteeld, is het veel duurzamer dan geïmporteerde producten. Wij doen de teelt, het verpakken, de verkoop en het leveren allemaal zelf, hierdoor zijn we in staat de scherpste prijs te bieden. Daarnaast maakt het de keten volledig transparant, zodat u exact weet waar het product vandaan komt en hoe het geteeld is.‘Den Elshorst’ is een eigentijdse, kleinschalige boerderij, met liefde voor het authentieke, landelijke leven. Naast het organiseren van diverse recreatieve activiteiten verzorgen eigenaren Ben Bruurs en Thea Moonen er prachtige weidevarkens. De vleesvarkens en zeugen lopen een groot deel van het jaar in de wei en hebben een plaggenhut als onderkomen.

Ontmoet de chef

Dennis Wiemelink

Dennis werkte 23 jaar als Chef patissier en Chef-kok in top restaurants, onder andere met een Michelinster. Tegenwoordig werkt hij als Vegetable Butcher en receptontwikkelaar voor Vkusvill. In deze rol kan hij zijn passie voor koken en zijn creativiteit voor het ontwikkelen van gezonde en gevarieerde recepten nog beter kwijt.

Als Vegetable Butcher bij VkusVill is hij de uitdaging aangegaan om de consument gezonder te laten eten. Velen willen graag gezond eten, maar missen inspiratie of kennis van bijvoorbeeld groenten. Hierdoor kiest men vaak voor één soort groente en wordt het eten van de aanbevolen hoeveelheid groenten eentonig en lukt het de consument niet om duurzaam zijn eetpatroon gezonder te maken.

Wat eten we nog meer dit seizoen?

Heb je liever iets anders? Hieronder vind je meer inspiratie voor een gezonde maaltijd.