Vind en boek jouw Dutch Cuisine restaurant

ROUTES

De Dutch Cuisine routes brengen je langs de parels van de Nederlandse eetcultuur. Ontdek de geschiedenis die Nederland rijk is en laat je meeslepen door het landschap en onze streekproducten. Proef de pure smaken en beleef de verhalen achter deze smaakmakers. Ervaar zelf hoe het verleden en het heden samen komen op het bord! 

Creëer je eigen zwerftocht langs de smaakmakers van Nederland.

HANZESTEDEN

Culinaire ontdekkings­tocht langs de ijssel

Ontdek de bijzondere Hanzesteden die in de Middeleeuwen floreerden! Vaar mee met een echt koggeschip, proef de lokale pure keuken in een creatieve broedplaats of in een leidend toprestaurant. Dompel je in deze route onder in de culinaire schatten van de Gouden Eeuw ‘avant la lettre’.

Leiden/Lisse

Vruchtbare gronden voor geest en botanie

Maak kennis met de vruchtbare gronden voor glorieuze wetenschap, leer hoe in Leiden de basis ligt voor vele Nederlandse gerechten. Ontdek hoe exotische invloeden alledaags werden in onze keuken. Ervaar ‘plant hunting’ anno nu. En laat je verrassen door verrassende smaken op je bord.

De Kempen

Brabantse zaligheden

Ontdek het ruige open gebied van de Kempen. Het gebied waar lange tijd schaapsherders en keuterboeren de toon zetten. Ontdek de creativiteit die de armoede voortbracht en de donkere spannende verhalen die de Kempenaars levend hielden.