Spinazie houdt niet van warmte. Dan schiet het subiet in bloei. Het is een echte voorjaarsgroente. Wat dacht je van een asperge-spinaziegratin? Dit recept zit bomvol goede ingrediënten wat je lichaam wel kan waarderen deze tijd van het jaar. Buiten wordt het warmer, van binnen worden we gezonder. Is dat niet fantastisch?
Archieven: Recepten
Aspergesoep is voor ons het ultieme no-waste gerecht waar je lekker mee aan de slag kunt. In deze soep gebruiken we namelijk de schillen en onderkanten van de asperges, waardoor je alles van deze heerlijke groente benut.
Nu we volop groenten en fruit aan het redden zijn, is het nu de beurt aan het witte goud: de Hollandse asperges. In dit recept: red de schillen! Van de schillen kun je natuurlijk een lekkere soep maken, of deze crème brûlée met aardbeien en nootmuskaatsiroop. De crème brûlée moet nog lang opstijven in de […]
Het is weer helemaal het seizoen voor raapstelen! Heb je ze nog nooit bereid? Dit is een goede introductie. In het recept van Albert Kooy worden zowel de stelen als de blaadjes gebruikt, op deze manier kan je alles van de plant gebruiken.
Gegratineerde witlof is dé manier om kennis te maken met deze zoet-bittere groente. De bereiding van Albert Kooy maakt het een genot om witlof te serveren. De mooie balans van smaken prikkelt de tong.
‘Ik hang ook het no waste-principe aan, althans zo veel mogelijk. Zo ook bij asperges: eigenlijk gebruik ik alles, ook als ik ze kook voor een hoofdgerecht: van de schillen en kontjes maak ik een bouillon en na het zeven van de bouillon maak ik van de aspergeresten en kruiden een saus’. Niven Kunz.
Een heerlijk lentegerecht met witte asperges. Kort per jaar te verkrijgen, uit onze eigen koude grond het allerlekkerst.
Dit heerlijke gerecht is een ode aan de forel. Less is more. Gebakken in boter, op smaak gemaakt met slechts vier smaken. Leuk om aan tafel te fileren!
Het volgende recept van Christian Weij komt uit zijn laatste boek Verrot Gezond. Deze stevige zoete aardappellasagne heeft een unieke gefermenteerde twist, waar Christian om bekend staat. Ook maakt hij gebruik van ingrediënten die nu volop te verkrijgen zijn, zoals courgette, ui en knoflook.
Komkommers zijn -net als hun broertjes de augurken- fantastisch om te fermenteren. Door ze in zout water te leggen gaan bacteriën melkzuur aanmaken en zo worden ze voor eeuwig houdbaar. Door de combinatie van het yoghurtachtige zuurtje en de ui en knoflook in dit recept, is het qua smaak vergelijkbaar met tzatziki.