Salade van witte asperges

Asperges / Lente

‘Ik hang ook het no waste-principe aan, althans zo veel mogelijk. Zo ook bij asperges: eigenlijk gebruik ik alles, ook als ik ze kook voor een hoofdgerecht: van de schillen en kontjes maak ik een bouillon en na het zeven van de bouillon maak ik van de aspergeresten en kruiden een saus’.
Niven Kunz.

Hoofdgerecht 4 personen

Ingrediënten

200g witte asperges
1 kropsla
4 eieren
100 g serranoham
Basisdressing

Extra nodig
Asperge- of dunschiller

Bereidingswijze

Schil de asperges en verwijder het hontje. Schaaf met de aspergeschiller dunne linten van de asperges. Was de sla en neem de binnenste bladeren. Kook de eieren halfzacht. Pel de eieren en halveer ze vlak voor gebruik.

Maak de aspergelinten aan met een paar eetlepels basisdressing.

Leg de slablaadjes in het midden van het bord. Drapeer hierop de aspergelinten.

Leg de plakjes ham erbij en per person twee halve eitjes. Serveer met wat extra dressing.

Niven Kunz

Niven Kunz kreeg in twee verschillende restaurants een Michelinster toegekend. Eerst, op 24-jarige leeftijd, in ’t Raethuys in Wateringen. Daarna in 2010 direct na de opening van zijn eigen restaurant Niven in Rijswijk, dat in het voorjaar van 2020 de deuren sloot. Niven opende in september 2020 zijn nieuwe restaurant Triptyque. 

De recepten van Niven komen uit Groente! Met Groente! bewijst hij eens en voor altijd dat koken met groente spannend, stoer en vooral veel makkelijk is. Van simpele avocado-makreelsalade en gepofte biet met aardbei tot risotto met bospeen of een paddenstoelensoep met walnoot: de simpele twists zorgen voor een spectaculair resultaat. Voor iedereen die graag wil koken met groente maar niet altijd weet hoe. Je kunt dit boek bestellen via deze link.

www.restauranttriptique.nl

C. van Tiggelen

Aspergekwekerij C. van Tiggelen staat in de regio West-Brabant en Tholen bekend om de biologische teelt van de overheerlijke Brabantse Wal asperges. Deze asperges met hun typisch zilte smaak zijn uitsluitend in het seizoen, van pakweg medio april tot medio juni, te verkrijgen. Deze veelzijdige lentegroente is oer Hollands, super gezond en vooral heel lekker.

www.brabantsewalasperges.nl