Heerlijk origineel gerecht voor de herfst en winter.
Seizoen: Herfst
Dit recept heeft Dennis Wiemelink, Vegetable Butcher bij VkusVill, een aantal jaar geleden ontwikkeld. Het feestelijk veganistisch gerecht vergt in de voorbereiding enige tijd, maar staat daarna binnen 30 minuten op tafel. Succes en complimenten gegarandeerd!
Het smaakvolle knolletje wat op dit moment nog uit de grond komt, het seizoen loopt van december t/m maart. Te vergelijken met de aardappel, maar zoeter en smaakvoller met een nootachtige smaak. Aardpeer groeit snel en is meestal biologisch. Aardpeer bevat Bifidobacteriën wat helpt bij een goede darmflora. Wij maken een gerecht met kruiden van HRBS. Verse […]
Na een lange wandeling door het bos thuiskomen en opwarmen met een warme kop bospaddenstoelensoep, dat is herfst.
In Jubbega, een klein Fries dorpje, stap ik op mijn fiets. Het is tijd om te helpen in de bakkerij van mijn pake – mijn opa. De dag begint vroeg, maar als ik op mijn fiets zit en de koude lucht rondom mijn gezicht voel, ben ik wakker. Op het moment dat ik over de […]
Een vrolijk vegetarisch gerecht bomvol groenten. Met groenten kun je eindeloos variëren, in dit geval een vergeten-groententuintje op basis van verse groenten en zoetzure groenten.
De klassieke balkenbrij wordt gemaakt van varkenskop die gekookt wordt. De bouillon van de kop wordt afgebonden met boekweitmeel en met het geplukte vlees wordt alles gemengd en in een bakblik gedaan. Na dit gekoeld te hebben, worden er plakken van gesneden. De plakken worden bebloemd en mooi krokant gebakken. Ik heb ervoor gekozen om […]
Dit typische herfst gerecht laat Niven Kunz zien hoe je op een vrij simpele manier thuis gasten kan verwennen met een restaurant niveau gerecht.
De knolselderij is onlosmakelijk verbonden met onze erwtensoep, maar het is ook een belangrijk ingrediënt in andere gerechten. Het bekendste Nederlandse ras is de Roem van Zwijndrecht. Er zijn echter meer soorten met bijzondere namen zoals Alba, Albatros, ‘Prager Reuzen’ en ‘Dolvi’. Vandaag eten we knolselderij met stoofvlees en curryrijst. Echt Hollands eten met Aziatisch […]
Rivierkreeft is eigenlijk een exoot. Hij komt oorspronkelijk uit de Amerikaanse moerassen. Hij is in onze Hollandse sloot terecht gekomen en vormt nu haast een blaag. Daarom moeten wij hem lekker opeten! Het vlees is namelijk heerlijk zoet.