Jachtschotel

Herfst / Winter

Heerlijk origineel gerecht voor de herfst en winter.

Diner 4

Ingrediënten

400 gr. hazenpeper (recept)
800 gr. rodekool
800 gr. aardappelpuree
50 gr. boteVers broodkruim of paneermeel

Bereidingswijze

Jachtschotel maken
1e laag Hachee in een beboterde ovenschaal
2e laag rode kool
3e laag aardappel puree, insmeren met de gesmolten boter en bestrooien met de broodkruim
Dan 40 minuten afbakken en laten gratineren in een voor verwarmde oven van 180 gr.C

BRABANTSE HAZEPEPER
Ingrediënten:
-8 hazen voorlopers ( voor poten )
eetlepel bloem
3 eetlepels olie
1 fl. rode wijn
2 uien
½ prei
1/8 knolselderij
1 winterwortel
3 tenen knoflook
1 theelepel tomaten puree
2 bl laurier
3 takjes tijm
2 plakken Peijnenburg ontbijtkoek
1 thee lepel jeneverbessen
1 eetlepel pure chocolade
1 eetlepel kandij suiker
1 eetlepel aalbessen gelei
zout en zwarte peper uit de molen
Garnituur:
4 eetlepels vers gekookte zilveruitjes
4 eetlepels uit gebakken spekjes
1 eetlepel gehakte peterselie

Bereidingswijze:
De hazenvoorlopers zouten en peperen en bloemen en aanbakken in olie in een passende pan, tomatenpuree toevoegen, afblussen met rode wijn en water en aan de kook brengen.
Na een uur de rest van de ingrediënten toevoegen en laten koken tot het vlees gaar is , dan de voorlopers uit de saus scheppen en de saus zeven en op smaak maken.
Het vlees van de botjes plukken en opwarmen in de warme saus.
Garnituur over de ragout scheppen.

Albert Kooy

Albert Kooy is SVH Meesterkok en mede-oprichter en bestuurslid van Dutch Cuisine.
Hij is de bedenker van de vijf principes onder Dutch Cuisine.
Hij heeft meerdere boeken geschreven.
Klik hier om de ‘Nieuwste Nederlandse Keuken’ rechtsreeks via de uitgever te bestellen zonder verzendkosten
Bekijk online een aantal willekeurige pagina’s van het boek.

Quote van Albert:
Beestachtige Groenten…
Traditioneel is het Nederlandse menu gebaseerd op aardappels, vlees en groente, AVG. Het belangrijkste uitgangspunt is vlees. Vlees wordt veelal gebakken, gestoofd, geroosterd, gebraden of gebarbecued. De aardappels en de groenten vaak alleen maar gekookt! Stel je nu eens voor dat we ook groente gaan bakken, stoven, roosteren, fermenteren of BBQ’en. En groenten daardoor ‘beestachtig lekker’ klaar maken en laten smaken.

Jachtschotel

Heerlijk origineel gerecht voor de herfst en winter.