Jachtschotel

Herfst / Winter

Heerlijk origineel gerecht voor de herfst en winter.

Risotto van zandwortel

Feta / Lente / Vanille / Winter / Wortel

Risotto is een simpel gerecht, maar vereist veel aandacht en het gebruik van goede producten is een must.  De rijst is bijvoorbeeld belangrijk. Mijn voorkeur gaat uit naar Carnaroli. De risotto voorzichtig om vouwen, zodat je elke keer een laagje zetmeel van de korrel haalt. Zo maak je een smeuïge risotto met een lichte bite […]

Beet Wellington

Bieten / Herfst / Kombu / Sojamelk / Winter

Dit recept heeft Dennis Wiemelink, Vegetable Butcher bij VkusVill, een aantal jaar geleden ontwikkeld. Het feestelijk veganistisch gerecht vergt in de voorbereiding enige tijd, maar staat daarna binnen 30 minuten op tafel. Succes en complimenten gegarandeerd!

Raw Butcher Bowl met Nederlandse quinoa

Quinoa / Rodekool / Winter

We weten allemaal dat we 250 gram groenten per dag moeten eten. De Raw Butcher Bowl is de manier om op een lekkere manier om met gemak aan deze hoeveelheid groenten te komen. Het gebruik van meerdere soorten groenten maakt het gerecht verrassend lekker. Alle 9 groentes zijn rauw, maar hebben wel elk een eigen […]

Geroosterde aardpeer

Aardpeer / Herfst / Winter

Het smaakvolle knolletje wat op dit moment nog uit de grond komt, het seizoen loopt van december t/m maart. Te vergelijken met de aardappel, maar zoeter en smaakvoller met een nootachtige smaak. Aardpeer groeit snel en is meestal biologisch. Aardpeer bevat Bifidobacteriën wat helpt bij een goede darmflora. Wij maken een gerecht met kruiden van HRBS. Verse […]

Bospaddenstoelensoep met walnoten

Herfst / Porcini / Walnoten / Winter

Na een lange wandeling door het bos thuiskomen en opwarmen met een warme kop bospaddenstoelensoep, dat is herfst.

Boerenkool caesarsalade

Boerenkool / Lente / Winter

Op de menukaart tussen de salades vind je vaak wel een caesarsalade. Deze populaire, goedgevulde salade is niet typisch Hollands, maar deze variant heeft een wat Hollandser gevoel door de boerenkool.

Fryske dúmkes

Amandel / Herfst / Rietsuiker / Roomboter / Winter

In Jubbega, een klein Fries dorpje, stap ik op mijn fiets. Het is tijd om te helpen in de bakkerij van mijn pake – mijn opa. De dag begint vroeg, maar als ik op mijn fiets zit en de koude lucht rondom mijn gezicht voel, ben ik wakker. Op het moment dat ik over de […]

Balkenbrij met pastinaak en gepofte boekweit

Boekweit / Herfst / Pastinaak / Varken / Winter

De klassieke balkenbrij wordt gemaakt van varkenskop die gekookt wordt. De bouillon van de kop wordt afgebonden met boekweitmeel en met het geplukte vlees wordt alles gemengd en in een bakblik gedaan. Na dit gekoeld te hebben, worden er plakken van gesneden. De plakken worden bebloemd en mooi krokant gebakken. Ik heb ervoor gekozen om […]

Perentaart met maanzaadcrème

Maanzaad / Peer / Winter

Gedroogde appeltjes kunt u het hele jaar overal verkrijgen, net als gedroogde pruimen, abrikozen en rozijnen. Maar gedroogde peren, tja, er zijn toch stoofperen die je kunt bewaren? Waarom zou je dan peren gaan drogen om de winter door te komen? Welnu: sommige perenrassen zoals de Ossenpeer kunnen niet lang bewaard worden maar zijn wel […]