Zoete aardappellasagne met kimchi en mozzarella

Herfst / Zoete aardappel / Zomer

Het volgende recept van Christian Weij komt uit zijn laatste boek Verrot Gezond. Deze stevige zoete aardappellasagne heeft een unieke gefermenteerde twist, waar Christian om bekend staat. Ook maakt hij gebruik van ingrediënten die nu volop te verkrijgen zijn, zoals courgette, ui en knoflook.

Gefermenteerde komkommers

Komkommers / Zomer

Komkommers zijn -net als hun broertjes de augurken- fantastisch om te fermenteren. Door ze in zout water te leggen gaan bacteriën melkzuur aanmaken en zo worden ze voor eeuwig houdbaar. Door de combinatie van het yoghurtachtige zuurtje en de ui en knoflook in dit recept, is het qua smaak vergelijkbaar met tzatziki.

Salade van BBQ komkommers

Komkommers / Zomer

Komkommers ideaal als side dish! Wij hebben in deze bereiding gekozen om de komkommer in zijn geheel te roosteren op de BBQ, dit geeft een extra touche aan de salade.Heb je geen BBQ of geen zin om deze aan te steken? Leg ze dan onder de salamander. Je kunt de komkommer ook in plakken snijden […]

Knapperige broccoli

Broccoli / Zomer

Knapperige broccoli met geroosterde sesamzaadjes, sesamvinaigrette en Mècorino met fenegriek Lekker knapperig, dat is de bedoeling van dit bijgerecht. Je kunt dit gerecht koud of zelfs lauwwarm serveren. Mècorino is een jonge biologische schapenkaas geproduceerd in Zwolle door de Vreugdehoeve. Hij is licht en fris zuur van smaak. Deze Mècorino is verrijkt met fenegriek.

Aardappels met garnalen

Aardappels / Zomer

‘Ik houd erg van beurre noisette vanwege het gemak van het maken en de fijne nootachtige smaak. Het gaat eigenlijk goed bij iedere bis maar ook bij witlof, knolselderij, aardpeer en natuurlijk aardappels.’ Niven Kunz.

Bietenpannenkoekjes met geitenkaas

Bieten / Herfst / Zomer

‘Ik ben gek op rode bieten: harde groenten daar kan ik wat mee. Poffen, chips van bakken of in dit geval van het sap pannenkoekjes van maken’ Niven Kunz.

Snijboonbleekselderijsap

Bleekselderij / Snijbonen / Zomer

Snijbonen zijn een typische zomergroente en ze worden vaak toegepast in een stamppot maar je kunt er nog veel meer mee. Omdat ze stugger zijn dan spercieboontjes is het belangrijk dat je ze eerst goed snijd voordat je ze gaat bereiden. Je kunt ze stoven, roerbakken, verwerken in stamppotjes of in dit supergezonde groentesapje verwerken. 

Bevroren frambozen met yoghurtpudding & basilicumsiroop

Frambozen / Zomer

Frambozen zijn er maar kort in de zomer, maar wat zijn ze dan heerlijk! Ik vind het lekker om de verse frambozen een beetje aan te vriezen. Ik heb het gevoel dat als ze ijskoud zijn en ze in je mond smelten, je ze nog meer in extase brengen.

Nederlandse maatjesharing

Haring / Zomer

Nederlandse maatjesharing met sap van lente-ui en gebrande uitjes Soms is er gewoon niets lekkerders dan een echte Als kind lustte ik geen haring; je moet het echt leren eten. De Hollandse nieuwe is een product waar we heel trots op mogen zijn! Vis uit eigen Noordzee, gepekeld om de houdbaarheid te verlengen en om […]