Aardappels met garnalen

Aardappels / Zomer

‘Ik houd erg van beurre noisette vanwege het gemak van het maken en de fijne nootachtige smaak. Het gaat eigenlijk goed bij iedere bis maar ook bij witlof, knolselderij, aardpeer en natuurlijk aardappels.’ Niven Kunz.

Hoofdgerecht 4 personen

Ingrediënten

1 kg kruimige aardappelen
120 g boter
120 g augurken, fijngehakt
60 g kappertjes, afgespoeld
120 g Hollandse garnalen
10 g platte peterselie, fijngehakt

Bereidingswijze

Was de aardappelen, snij ze in grove stukken, en zet op in een pan met koud gezouten water. Kook ze in circa 15 minuten gaat, giet ze af en laat ze uitdampen.

Maak een beurre noisette door 20 g boter te smelten in een klein steelpannetjes op gematigd vuur. Blijf constant met een garde roeren. Haal zodra de boter een lichte karamelkleur krijgt en nootachtig begint te ruiken de pan van het vuur en voeg de resterende boter toe.

Meng de aardappelen en de beurre noisette, augurk, kappertjes, en garnalen. Breng op smaak met peper en zout en garneer met de peterselie.

Niven Kunz

Niven Kunz kreeg in twee verschillende restaurants een Michelinster toegekend. Eerst, op 24-jarige leeftijd, in ’t Raethuys in Wateringen. Daarna in 2010 direct na de opening van zijn eigen restaurant Niven in Rijswijk, dat in het voorjaar van 2020 de deuren sloot. Niven opende in september 2020 zijn nieuwe restaurant Triptyque. 

De recepten van Niven komen uit Groente! Met Groente! bewijst hij eens en voor altijd dat koken met groente spannend, stoer en vooral veel makkelijk is. Van simpele avocado-makreelsalade en gepofte biet met aardbei tot risotto met bospeen of een paddenstoelensoep met walnoot: de simpele twists zorgen voor een spectaculair resultaat. Voor iedereen die graag wil koken met groente maar niet altijd weet hoe. Je kunt dit boek bestellen via deze link.

www.restauranttriptique.nl

Jan Harm Welleweerd

Jan Harm is opgegroeid in Hardenberg in een nieuwbouwwijk en via familie in de landbouw gerold. Jan Harm teelt met name pompoenen maar om een goede oogst van de pompoenen te waarborgen, teelt hij tussendoor aardappelen, grasklaver, uien en bonen. Dit zorgt voor een optimale rust om zo het bodemleven gezond te houden.

www.mijnboer.nl