Nederlandse maatjesharing

Haring / Zomer

Nederlandse maatjesharing met sap van lente-ui en gebrande uitjes

Soms is er gewoon niets lekkerders dan een echte Als kind lustte ik geen haring; je moet het echt leren eten. De Hollandse nieuwe is een product waar we heel trots op mogen zijn! Vis uit eigen Noordzee, gepekeld om de houdbaarheid te verlengen en om nog eens gerijpt om de vis zijn malse structuur en smaakvolle karakter mee te geven. En dan in combinatie met zo’n ordinaire (maar o zo verrukkelijke) ui! Koop voor dit recept verse schoongemaakte haring bij de beste visboer in de omgeving.

Voorgerecht 4 personen

Ingrediënten

1 bosje lente-ui
1 el pompoenpitolie
50 ml korenwijn
4 haringen
2 kleine uien

Extra nodig
Sapcentrifuge of blender met doek en zeef
Gasbrander

Bereidingswijze

Snijd de lente-ui in grove stukken. Druk deze door een slowjuicer of draai door de blender en leg de pulp daarna in een stoffen servet of kaasdoek in een zeef om het sap om te vangen. Meg het sap met een snufje zout en een eetlepel pompoenpitolie en de korenwijn. De olie hoeft niet perfect te mengen met de overige ingrediënten. Pel de uien en snijd ze in vieren. Brand de uien aan de buitenkant tot ze een zwart randje krijgen. Haal de lamellen uit elkaar. Serveer je Nederlandse maatjes in een diep bord.

Serveren
Schenk onder in een bord een beetje uienjus. Verdeel de gebrande uienschelpen over de haring. En eet de haring aan het staartje.

Estée Strooker

Estée won in 2010 Masterchef Nederland. Daarna ging het snel voor haar. Ze opende op haar 20ste haar eerste restaurant: ’t Amusement. Daar staat ze nog steeds met veel plezier in de keuken. Bij ’t Amusement bezorgt Estée haar gasten een verrassende en culinaire avond. Daarnaast runt ze Eetwinkel STROOM. 

De recepten van Estée komen uit Estée kookt de Nederlandse keuken. In dit kookboek laat Estée zien hoe je uiterst creatief en slim kunt omgaan met veelal Nederlandse ingrediënten. Haar boek bevat heerlijke recepten maar ook leuke anekdotes, dierbare herinneringen en tips en tricks van Estée zelf, maar ook van haar oma, moeder of oom. Estée laat zich inspireren door de seizoenen en laat daarbij verschillende technieken zien als inmaken, fermenteren, het maken van bloesemsiropen. Je kunt dit boek bestellen via deze link.

www.restaurant-amusement.nl

Veltman Visservice

Veltman Visservice is dé horecagroothandel op gebied van verse vis. Veel restaurants, waaronder de toprestaurants en tv-koks, bestellen hun vis bij Veltman Visservice. Ook de vis aan boord van de vliegtuigen van KLM, komen van deze Harlinger visgroothandel.

www.eetvis.nl