Snijboonbleekselderijsap

Bleekselderij / Snijbonen / Zomer

Snijbonen zijn een typische zomergroente en ze worden vaak toegepast in een stamppot maar je kunt er nog veel meer mee. Omdat ze stugger zijn dan spercieboontjes is het belangrijk dat je ze eerst goed snijd voordat je ze gaat bereiden. Je kunt ze stoven, roerbakken, verwerken in stamppotjes of in dit supergezonde groentesapje verwerken. 

Sap 500 ml

Ingrediënten

600 g snijbonen (300 ml sap)
80 g bleekselderij (40 ml sap)
100 g appel (100 ml sap)
100 g druiven (50 ml sap)
Sap van 1 limoen

Extra nodig
Sapcentrifuge

Bereidingswijze

Maak met behulp van de sap centrifuge sap van de schoongemaakte snijbonen, bleekselderij, appel en druiven.

Voeg hier het sap van de limoen aan toe.

Niven Kunz

Niven Kunz kreeg in twee verschillende restaurants een Michelinster toegekend. Eerst, op 24-jarige leeftijd, in ’t Raethuys in Wateringen. Daarna in 2010 direct na de opening van zijn eigen restaurant Niven in Rijswijk, dat in het voorjaar van 2020 de deuren sloot. Niven opende in september 2020 zijn nieuwe restaurant Triptyque. 

De recepten van Niven komen uit Groente! Met Groente! bewijst hij eens en voor altijd dat koken met groente spannend, stoer en vooral veel makkelijk is. Van simpele avocado-makreelsalade en gepofte biet met aardbei tot risotto met bospeen of een paddenstoelensoep met walnoot: de simpele twists zorgen voor een spectaculair resultaat. Voor iedereen die graag wil koken met groente maar niet altijd weet hoe. Je kunt dit boek bestellen via deze link.

www.restauranttriptique.nl

Adri Oppers

De groentekwekerij van Adri Oppers is een Brabants familiebedrijf waar drie generaties werkzaam zijn. Adri kweekt daar op een milieubewuste wijze de lekkerste groenten van het Brabantse land, van aardappelen, sla aardbeien tot witlof. De kwekerij van Adri staat in de hele omgeving bekend om zijn uitstekende kwaliteit.

www.groentekwekerij-oppers.nl

www.brabantsstreekgoed.nl