Bevroren frambozen met yoghurtpudding & basilicumsiroop

Frambozen / Zomer

Frambozen zijn er maar kort in de zomer, maar wat zijn ze dan heerlijk! Ik vind het lekker om de verse frambozen een beetje aan te vriezen. Ik heb het gevoel dat als ze ijskoud zijn en ze in je mond smelten, je ze nog meer in extase brengen.

Dessert 4-6 personen

Ingrediënten

250 g frambozen
1+2 limoenen
150 ml slagroom
100 g suiker
4 blaadjes gelatine
450 g Griekse yoghurt

Voor de basilicumsiroop
100 g suiker
2 blaadjes gelatine
200 ml water
10 takjes basilicum + beetje ter garnering

Bereidingswijze

Vries de frambozen minimaal 4 uur in. Rasp de schil van alle limoenen.

Verwarm de room met 100 g suiker, het sap van 1 limoen en alle limoenrasp.

Wel de gelatineblaadjes in wat water. Knijp ui en los deze op n de room. Voeg dan de yoghurt toe en roer door elkaar.

Giet de pudding in de vorm en laat deze minimaal 2 uur opstijven in de vriezer (in de koelkast duurt het wat langer).

Kook voor de basilicumsiroop 100 g suiker samen met sap van 2 limoenen en het water. Laat de siroop compleet afkoelen en roer er daarna de blaadjes van de basilicum door (neem dit niet te letterlijk, als er een paar steeltjes bij zitten is dat ook niet erg)

Serveren
Houd de puddingvorm voor het serveren even in een bak met warm water zodat de pudding makkelijker loslaat. Stort de pudding op een bord en overgiet hem met de siroop. Garneer de bevroren frambozen en wat basilicumblaadjes. Val direct aan om dat heerlijke mondgevoel van de frambozen te ervaren!

Estée Strooker

Estée won in 2010 Masterchef Nederland. Daarna ging het snel voor haar. Ze opende op haar 20ste haar eerste restaurant: ’t Amusement. Daar staat ze nog steeds met veel plezier in de keuken. Bij ’t Amusement bezorgt Estée haar gasten een verrassende en culinaire avond. Daarnaast runt ze Eetwinkel STROOM. 

De recepten van Estée komen uit Estée kookt de Nederlandse keuken. In dit kookboek laat Estée zien hoe je uiterst creatief en slim kunt omgaan met veelal Nederlandse ingrediënten. Haar boek bevat heerlijke recepten maar ook leuke anekdotes, dierbare herinneringen en tips en tricks van Estée zelf, maar ook van haar oma, moeder of oom. Estée laat zich inspireren door de seizoenen en laat daarbij verschillende technieken zien als inmaken, fermenteren, het maken van bloesemsiropen. Je kunt dit boek bestellen via deze link.

www.restaurant-amusement.nl

Frederik en Marinus Bunt

Op de vruchtbare rivierkleigronden in Herveld en Loenen telen Frederik en Marinus Bunt peren, pruimen, kersen, bramen, frambozen, rode bessen en kruisbessen. Diverse grote handelshuizen, supermarktketens en afzetorganisaties weten de weg naar het bedrijf van Frederik en Marinus Bunt, als betrouwbare leverancier van kwaliteitsfruit te vinden.

www.mijnboer.nl