Mosselen met jenever

Mosselen / Zomer

Jenever is als Nederlands product een mooie drank om te combineren met mosselen. Als het mosselpannetje weer op tafel komt, probeer dan eens deze mosselen met jenever. Je zult ervan smullen.

Hoofdgerecht 4

Ingrediënten

2 kg mosselen
50 ml jenever
1 stronk bleekselderij
1/2 ui
1/4 prei
1/4 winterpeen
1 teentje knoflook
1/4 bos gesneden peterselie
50 g Amsterdamse uitjes

Bereidingswijze

Spoel de mosselen ongeveer 30 minuten met koud water zodat het eventuele zand eruit wordt gespoeld. De drijvende mosselen gooi je weg, het kan zijn dat deze niet goed zijn. Snijd de bleekselderij, de ui, de prei, de winterpeen en de knoflook in stukjes en fruit deze aan in een beetje olie tot ze gaar zijn. Voeg de mosselen toe en bak even kort mee. Blus de mosselen af met de jenever en stoof ze net zo lang tot ze open gaan staan en voeg dan de vers gesneden peterselie en halve Amsterdamse uitjes toe.

Tjitze van der Dam

Tjitze van der Dam is een bevlogen kok uit Friesland, die naar de randstad vertrok om zijn vakkennis te verbreden. Tjitze is een nuchtere Fries die vindt dat we best wat trotser mogen zijn op de Nederlandse keuken. Nederland heeft veel moois te bieden en ik zet me daar graag voor in. Bij de Nederlandse keuken denken gasten al snel aan de stamppot en de bitterbal, maar is nog zoveel meer wat ons land te bieden heeft. Denk alleen al aan alle mooie producten die we hebben; garnalen uit de Waddenzee, asperges uit Limburg, lammetjes van Texel en ga zo maar door.

Veltman Visservice

Veltman Visservice is dé horecagroothandel op gebied van verse vis. Veel restaurants, waaronder de toprestaurants en tv-koks, bestellen hun vis bij Veltman Visservice. Ook de vis aan boord van de vliegtuigen van KLM, komen van deze Harlinger visgroothandel.

www.eetvis.nl