Vernoemt naar het ei van de kievit. Deze boon smaakt wat fijner en zachter dan de bruine boon. Heerlijk om te combineren in een salade met frisse en hartige smaken.
Seizoen: Herfst
In dit recept heeft het oud Hollandse gerecht een nieuwe jasje gekregen. Nederlandse quinoa van Quinoa Holland en prachtige gepofte chioggiabiet geven dit gerecht een unieke smaak.
Het volgende recept is echt comfort-food, maar dan lekker en gezond. Deze zomer en herfst staat ambassadeur van Dutch Cuisine Niven Kunz in de spotlight met een mooi oranje recept. Bospeen is de hoofdrolspeler in dit gerecht en dit is als vollegronds groente op zijn best in de maanden mei tot en met half november. Dit […]
Het volgende recept van Christian Weij komt uit zijn laatste boek Verrot Gezond. Deze stevige zoete aardappellasagne heeft een unieke gefermenteerde twist, waar Christian om bekend staat. Ook maakt hij gebruik van ingrediënten die nu volop te verkrijgen zijn, zoals courgette, ui en knoflook.
‘Ik ben gek op rode bieten: harde groenten daar kan ik wat mee. Poffen, chips van bakken of in dit geval van het sap pannenkoekjes van maken’ Niven Kunz.