Estée Strooker

Vind en boek jouw Dutch Cuisine restaurant

Estée won in 2010 Masterchef Nederland. Daarna ging het snel voor haar. Ze opende op haar 20ste haar eerste restaurant: ’t Amusement. Daar staat ze nog steeds met veel plezier in de keuken. Bij ’t Amusement bezorgt Estée haar gasten een verrassende en culinaire avond. Daarnaast runt ze Eetwinkel STROOM. 

De recepten van Estée komen uit Estée kookt de Nederlandse keuken. In dit kookboek laat Estée zien hoe je uiterst creatief en slim kunt omgaan met veelal Nederlandse ingrediënten. Haar boek bevat heerlijke recepten maar ook leuke anekdotes, dierbare herinneringen en tips en tricks van Estée zelf, maar ook van haar oma, moeder of oom. Estée laat zich inspireren door de seizoenen en laat daarbij verschillende technieken zien als inmaken, fermenteren, het maken van bloesemsiropen. Je kunt dit boek bestellen via deze link.

www.restaurant-amusement.nl

Gegrilde sla

Soms is er gewoon niets lekkerders dan een echte ouderwetse salade met slasaus. Je weet wel, van die lobbige witte saus die je oma vroeger in een fles in de koeling had staan en waar je dan hard mee moest schudden om er wat uit de krijgen. Het resulteerde bij mij altijd in een veel te dikke klodder slasaus op mijn bord. Toch maak ik deze saus heel graag om mijn sla te verwennen met een lekker romig jasje.

Nederlandse maatjesharing

Nederlandse maatjesharing met sap van lente-ui en gebrande uitjes

Soms is er gewoon niets lekkerders dan een echte Als kind lustte ik geen haring; je moet het echt leren eten. De Hollandse nieuwe is een product waar we heel trots op mogen zijn! Vis uit eigen Noordzee, gepekeld om de houdbaarheid te verlengen en om nog eens gerijpt om de vis zijn malse structuur en smaakvolle karakter mee te geven. En dan in combinatie met zo’n ordinaire (maar o zo verrukkelijke) ui! Koop voor dit recept verse schoongemaakte haring bij de beste visboer in de omgeving.

Bevroren frambozen met yoghurtpudding & basilicumsiroop

Frambozen zijn er maar kort in de zomer, maar wat zijn ze dan heerlijk! Ik vind het lekker om de verse frambozen een beetje aan te vriezen. Ik heb het gevoel dat als ze ijskoud zijn en ze in je mond smelten, je ze nog meer in extase brengen.

Asperges met botersaus

Een heerlijk lentegerecht met witte asperges. Kort per jaar te verkrijgen, uit onze eigen koude grond het allerlekkerst.

Kievitsbonensalade met veldsla

Vernoemt naar het ei van de kievit. Deze boon smaakt wat fijner en zachter dan de bruine boon. Heerlijk om te combineren in een salade met frisse en hartige smaken.

Venkelsalade met rivierkreeft

Rivierkreeft is eigenlijk een exoot. Hij komt oorspronkelijk uit de Amerikaanse moerassen. Hij is in onze Hollandse sloot terecht gekomen en vormt nu haast een blaag. Daarom moeten wij hem lekker opeten! Het vlees is namelijk heerlijk zoet.