Vind en boek jouw Dutch Cuisine restaurant

De Librije, Zwolle

Type restaurant: Hotel
Prijsniveau: €€€

De Librije
Spinhuisplein 1
8011 ZZ Zwolle
Overijssel

Over de chef
Samen met zijn vrouw Thérèse is Jonnie eigenaar van restaurant De Librije*** dat al jaren in de wereldtop staat van beste restaurants. Jonnie kookt met regionale producten, zijn specialiteit. Giethoorn was zijn studeerkamer. Zijn keuken is innovatief met een mondiale toets.

Over De Librije
Restaurant De Librije is bekroond met 3 Michelin-sterren. Chef-kok en eigenaar Jonnie Boer is opgegroeid in de omgeving en laat dat graag zien. Er wordt gewerkt met streekproducten die verweven zijn in mondiale gerechten. De Librije heeft een innovatieve keuken en laat graag haar passie zien voor het vak. Geniet van al het heerlijks uit de streek en proef de nieuwste kooktechnieken. Eten bij De Librije is pure verwennerij en een beleving op het allerhoogste niveau. Jonnie: “Ik breng een houten kist met drie snoekbaarskoppen en een struikje jeneverbes. Dat steek ik aan, wat een beetje rook geeft. Dan leg ik een ansichtkaart op tafel met mijn opa erop als zoetwatervisser op een punter achter bij ons huis. We serveren daarbij gerookte snoekbaars, paling en appel, de elleboog van een wolhandkrab en een bisque van rivierkreeft. Dat is een ode aan de vis zoals het was, dat we dat niet vergeten.”

Wist u dat dit restaurant op een geweldige culinaire en culturele route ligt?

De Dutch Cuisine routes brengen je langs de parels van de Nederlandse eetcultuur. Ontdek de geschiedenis die Nederland rijk is en laat je meeslepen door het landschap en onze streekproducten. Proef de pure smaken en beleef de verhalen achter deze smaakmakers. Ervaar zelf hoe het verleden en het heden samen komen op het bord!

DE NIEUWSTE DUTCH CUISINE RESTAURANTS

de Baeckermat, restaurant en landwinkel

Type: Restaurant Keuken: Nederlands Prijs: €€

Basiliek

Type: Restaurant Keuken: Fine dining, Nederlands, Internationaal, Modern Prijs: €€

Brasserie De Cleenne Mossel

Type: Restaurant Keuken: Vegetarisch, Nederlands, Vis, Modern Prijs: €€

Ross Lovell

Type: Restaurant Keuken: Nederlands, Modern Prijs: €€