Vind en boek jouw Dutch Cuisine restaurant

De Kromme Watergang, Hoofdplaat

Type restaurant: Restaurant
Keuken: Nederlands
Prijsniveau: €€€

De Kromme Watergang
Slijkplaat 6
4513 KK Hoofdplaat
Zeeland

Over de chef
Edwin Vinke is al 25 jaar drukdoende in en rondom De Kromme Watergang met alles wat het rijke Zeeuwse landschap hem schenkt. Hij heeft intussen twee Michelin-sterren bij elkaar gekookt maar blijft naar eigen zeggen een ‘flierefluiter’ in de keuken. Hij is wars van vaste recepturen, kookt lichte, gezonde, smaakvolle gerechten met wat de natuur en de grote tuin voor het restaurant hem dagelijks brengen.

Over De Kromme Watergang
De keuken van De Kromme Watergang is gebaseerd op de zilte en aardse smaken die te vinden zijn in Zeeuwse producten rondom het restaurant. Chef-kok Edwin Vinke streeft ernaar om lichte, gemakkelijk verteerbare en creatieve gerechten te maken geïnspireerd op het mooie Zeeuws Vlaamse landschap. De sport is om de lijnen tussen de producten (producenten) en de keuken zo kort mogelijk te houden. Ook is er een eigen tuin aangelegd waar we groenten en fruit verbouwen. Zo komen we aan bijzondere groenten, fruit en kruiden.

Wist u dat dit restaurant op een geweldige culinaire en culturele route ligt?

De Dutch Cuisine routes brengen je langs de parels van de Nederlandse eetcultuur. Ontdek de geschiedenis die Nederland rijk is en laat je meeslepen door het landschap en onze streekproducten. Proef de pure smaken en beleef de verhalen achter deze smaakmakers. Ervaar zelf hoe het verleden en het heden samen komen op het bord!

DE NIEUWSTE DUTCH CUISINE RESTAURANTS

de Baeckermat, restaurant en landwinkel

Type: Restaurant Keuken: Nederlands Prijs: €€

Basiliek

Type: Restaurant Keuken: Fine dining, Nederlands, Internationaal, Modern Prijs: €€

Brasserie De Cleenne Mossel

Type: Restaurant Keuken: Vegetarisch, Nederlands, Vis, Modern Prijs: €€

Ross Lovell

Type: Restaurant Keuken: Nederlands, Modern Prijs: €€