Vind en boek jouw Dutch Cuisine restaurant
Forteiland Pampus, Muiden
Forteiland Pampus
Herengracht 68
1398 RN Muiden
Noord-Holland
Over de chef
Anne Engel is Hoofd Horeca van Forteiland Pampus
Over Forteiland Pampus
Pampus' culinaire visie: Toen eind negentiende-eeuw de Stelling van Amsterdam werd bedacht, was een belangrijke eis dat naast een verdedigingssysteem ook een voedselsysteem werd ingericht. De Stelling gaat immers uit van inundatie: ten tijde van oorlog bleef het gebied binnen de stelling als laatste bastion over en was contact vanaf buiten onmogelijk. Binnen de Stelling moest voldoende vee kunnen worden geweid en graan verbouwd om een bevolking van een half miljoen mensen gedurende een half jaar van voedsel te voorzien. Met dit historische gegeven in het achterhoofd is onze culinaire visie ontwikkeld. Middelpunt van onze productieketen is ons eigen eiland! We maken optimaal gebruik van de tuinen op het eiland en verbouwen hier jaarrond groenten, kruiden en eetbare bloemen. Een enthousiast team van moestuiniers zorgt voor nimmer aflatende stroom van de lekkerste ingrediënten. Het moestuinplan is zo gemaakt dat er altijd iets valt te oogsten. Daarnaast hebben we ervoor gekozen om juist minder gangbare gewassen te verbouwen zoals pronkbonen, truffelaardappelen en ananasmunt. Van alles dat we oogsten gebruiken we ook écht alles. Wist je dat de bloemetjes van bieslook naast heel erg mooi ook waanzinnig lekker zijn? Of dat het gefrituurde kontje van de prei een superknapperig garnituur is? Onze eilandkoks wel! Door volop te experimenteren ontstaan de gekste gerechten!
DE NIEUWSTE DUTCH CUISINE RESTAURANTS
Stadsjochies
Type: Restaurant Keuken: Vegetarisch, Veganistisch, Fine dining, Nederlands, Vis, Private dining, Modern Prijs: €€
Restaurant Gys
Type: Restaurant Keuken: Vegetarisch, Nederlands, Modern Prijs: €€
Kasvio
Type: Restaurant Keuken: Veganistisch, Modern Prijs: €€
Restaurant Gys
Type: Restaurant Keuken: Vegetarisch, Nederlands, Modern Prijs: €€