Vind en boek jouw Dutch Cuisine restaurant
Bolenius, Amsterdam
Bolenius
George Gershwinlaan 30
1082 MT Amsterdam
Noord-Holland
Over de chef
Ambassadeur en SVH Meesterkok Luc Kusters opende in 2010 samen met gastheer en sommelier Xavier Giessen restaurant Bolenius. Onder zijn leiding werd Bolenius door GaultMillau uitgeroepen tot Beste Groenterestaurant 2015 en maakte het de entree in de Lekker Top 100. In 2016 ontving hij zijn langverwachte eerste Michelinster.
Over Bolenius
In restaurant Bolenius staat modern en gezond centraal in de keuken. Er wordt gebruik gemaakt van lokale ingrediënten en waar mogelijk ook uit eigen moestuin op het dak van het restaurant op de Zuidas. De technieken zijn modern, waarbij de nadruk ligt op groenten en seizoensgebonden producten. De missie is om de gast te laten ervaren dat (oud)Hollandse smaken verrassend hedendaags zijn. Chef-kok Luc Kusters is een van de oprichters van Dutch Cuisine. Niet voor niets heeft deze chef met groene vingers een voorliefde voor pure producten en een eigen moestuin op de Amsterdamse Zuidas.
Wist u dat dit restaurant op een geweldige culinaire en culturele route ligt?
De Dutch Cuisine routes brengen je langs de parels van de Nederlandse eetcultuur. Ontdek de geschiedenis die Nederland rijk is en laat je meeslepen door het landschap en onze streekproducten. Proef de pure smaken en beleef de verhalen achter deze smaakmakers. Ervaar zelf hoe het verleden en het heden samen komen op het bord!
DE NIEUWSTE DUTCH CUISINE RESTAURANTS
Restaurant Gys
Type: Restaurant Keuken: Vegetarisch, Nederlands, Modern Prijs: €€
Kasvio
Type: Restaurant Keuken: Veganistisch, Modern Prijs: €€
Restaurant Gys
Type: Restaurant Keuken: Vegetarisch, Nederlands, Modern Prijs: €€
Morris&Bella
Type: Restaurant Keuken: Vegetarisch, Nederlands, Modern Prijs: €€