Vind en boek jouw Dutch Cuisine restaurant

Restaurant Le Poirier, Burgh Haamstede

Type restaurant: Restaurant
Keuken: Fine dining, Nederlands
Prijsniveau: €€

Restaurant Le Poirier
Hoge weg 59
4328 PB Burgh Haamstede
Zeeland

Over de chef
Onze chef Terence van Lenten is 29 jaar oud en is vanaf het begin bij ons werkzaam. Hij heeft zijn opleiding gedaan aan De Rooi Pannen te Breda en deed mee aan onder andere de Olivier Roellinger concours. Hier werd hij 1e met zijn signatuur gerecht Dutch Yellowtail! Zijn visie voor onze keuken? Zo duurzaam mogelijk koken met het No-Waste beginsel en gebruik maken van zoveel mogelijk producten van Nederlandse bodem! Terence beschrijft zijn kookstijl als een fusion Dutch Cuisine. Hij haalt zijn inspiratie uit diverse keukens. Vervolgens vernederlandst hij deze gerechten door gebruik te maken van Nederlandse producenten en lokale partners. Daarnaast geeft hij natuurlijk een eigen draai aan deze gerechten door ze te reconstrueren en te experimenteren met verschillende texturen. Terence kookt met passie en enthousiasme, daagt zichzelf graag uit en staat altijd open voor nieuwe dingen. Zijn persoonlijke motto is "The noblest art is that of making others happy"

Over Restaurant Le Poirier
Gault & Millau 12|20. Le Poirier is het restaurant van Boutique Hotel Ter Zand. Met de Noordzee en de Oosterschelde vlak in de buurt, komen vanzelfsprekend lokale producten terug op onze menukaart. De Zeeuwse oester, zeewier en Dutch Yellowtail zijn prachtige producten uit onze regio. Ons menu is een fusion Dutch cuisine waarbij we onze inspiratie uit diverse keukens halen, die we vervolgens vernederlandsen door gebruik te maken van Nederlandse producenten en lokale partners. Daarnaast hebben wij net als Dutch Cuisine, de gezamenlijke visie om te koken op duurzame en bewuste wijze volgens het ‘no waste’ beginsel. We zijn trots op onze rijke Nederlandse culinaire tradities en we brengen een eigentijdse draai aan gerechten van over de hele wereld, met behulp van lokale ingrediënten.

DE NIEUWSTE DUTCH CUISINE RESTAURANTS

de Baeckermat, restaurant en landwinkel

Type: Restaurant Keuken: Nederlands Prijs: €€

Basiliek

Type: Restaurant Keuken: Fine dining, Nederlands, Internationaal, Modern Prijs: €€

Brasserie De Cleenne Mossel

Type: Restaurant Keuken: Vegetarisch, Nederlands, Vis, Modern Prijs: €€

Ross Lovell

Type: Restaurant Keuken: Nederlands, Modern Prijs: €€