Vind en boek jouw Dutch Cuisine restaurant

Bij Jef, Den Hoorn

Type restaurant: Restaurant
Keuken: Fine dining, Modern
Prijsniveau: €€€

Bij Jef
Herenstraat 34
1797 AJ Den Hoorn
Noord-Holland

Over de chef
Ambassadeur en chef-kok Jef Schuur werkte bij diverse restaurants in binnen- en buitenland voordat hij op zijn 25ste besloot zijn droom te realiseren: een eigen restaurant op Texel, het eiland waar hij is opgegroeid. Jef is SVH Meesterkok en hij behaalde in 2007 een Michelinster die hij tot de dag van vandaag nog steeds heeft.

Over Bij Jef
Inmiddels is Bij Jef uitgegroeid tot een restaurant-hotel op niveau, met acht hotelsuites en een Michelinster. Chef-kok Jef laat zich leiden door de seizoenen en kwaliteit van lokale producten. De zoektocht naar perfectie begint in zijn keuken elke dag opnieuw. De ingrediënten op het bord zijn harmonieuze contrasten in smaak en textuur. Er wordt gebruik gemaakt van wat de natuur in de omgeving hen biedt. Proef de smaken van het wad en ervaar waarom Texel zo veel te bieden heeft. Bij Jef bestaat al eenentwintig jaar en een groot deel van de gasten komt speciaal naar Texel doordat hij en gastvrouw Nadine hun gasten een unieke ervaring bieden. Jef: ‘Onze gasten kiezen meestal voor mijn verrassingsmenu met producten die bij voorkeur van Texel komen zoals Texels zuiglam, vis en asperges. Dat promoten we ook zoveel mogelijk. Bovendien hebben we van onze zwakte een sterkte gemaakt. Een groot deel van onze gasten komt speciaal naar Texel doordat we een unieke ervaring kunnen aanbieden’.

Wist u dat dit restaurant op een geweldige culinaire en culturele route ligt?

De Dutch Cuisine routes brengen je langs de parels van de Nederlandse eetcultuur. Ontdek de geschiedenis die Nederland rijk is en laat je meeslepen door het landschap en onze streekproducten. Proef de pure smaken en beleef de verhalen achter deze smaakmakers. Ervaar zelf hoe het verleden en het heden samen komen op het bord!

DE NIEUWSTE DUTCH CUISINE RESTAURANTS

de Baeckermat, restaurant en landwinkel

Type: Restaurant Keuken: Nederlands Prijs: €€

Basiliek

Type: Restaurant Keuken: Fine dining, Nederlands, Internationaal, Modern Prijs: €€

Brasserie De Cleenne Mossel

Type: Restaurant Keuken: Vegetarisch, Nederlands, Vis, Modern Prijs: €€

Ross Lovell

Type: Restaurant Keuken: Nederlands, Modern Prijs: €€