Vind en boek jouw Dutch Cuisine restaurant

ProefLokaal Dokkum, Dokkum

Type restaurant: Restaurant
Keuken: Nederlands, Modern
Prijsniveau: €€

ProefLokaal Dokkum
Markt 30 A
9101 LS Dokkum
Friesland

Over de chef
Dokkumer chef Liudger Zelfs de chefkok voor Proef | Lokaal Dokkum haalden we uit Dokkum: Liudger van der Meer woont met zijn gezin in de stad. Koken met wat goed is voor natuur en mens, is zijn uitgangspunt. Lokaal, eerlijk, ambachtelijk, duurzaam en seizoensgebonden zijn de principes van Liudger in een notendop. Het liefst heeft hij direct contact met boeren en leveranciers over wat zij kunnen leveren en wat hij kan gebruiken. Alles wat hier in de streek groeit, bloeit, zwemt en leeft vind je van zijn hand terug op jouw bord. Liudger heeft zich gespecialiseerd in verschillende fermentatietechnieken. Door te fermenteren zorgt hij voor een unieke manier om het seizoen voor veel producten te verlengen. “Wâldbeantsjes kun je op die manier gerust een half jaar wegzetten. Asperges kun je dan bijvoorbeeld eten in december en kapucijners uit Jistrum kunnen we het hele jaar serveren.” “De geur van sperziebonen of snijbonen brengt me terug bij mijn pake en beppe. Zij hadden een groentetuin, en we hielpen als kleinkinderen vaak de snijbonen van het land te halen. Die stopten we dan in de snijbonenmolen, die ze sneed en de draden eruit haalde. Als ik daar aan denk, ben ik terug bij pake en beppe. Mijn eigen kinderen neem ik graag mee naar Paesens-Moddergat. Schepnet mee, zeekraal plukken. Of Hollandse garnalen vangen en oesters rapen langs de zeedijk. Het is een mooie manier om te laten zien hoe ons voedsel groeit in de streek

Over ProefLokaal Dokkum
Proef | Lokaal Dokkum is een eerbetoon aan de streek waarin de stad gevestigd is. Het Unesco werelderfgoed Waddengebied, Nationaal Park de Noardlike Fryske Wâlden en alles daar tussenin: dit is de plek waar ons voedsel groeit, waar we trots op zijn, waar we ons rijk mee voelen. In een intieme en professionele setting eren we de zee en het land in haar puurste vorm. We nodigen je graag uit voor een culinaire wereldreis onder leiding van chefs Liudger van der Meer en Geert-Jan Vaartjes. Ze combineren lokale, eerlijke smaken met wereldse én moderne technieken. Het resultaat? Bijzondere gerechten waarin je de rijkdom van Fryslân proeft en ruikt. Geniet met ons mee van de nieuwe Friese keuken. Geen zintuig komt iets tekort!

DE NIEUWSTE DUTCH CUISINE RESTAURANTS

Brasserie ‘In de Dikke Daan’

Type: Leerrestaurant Keuken: Nederlands Prijs: €

Restaurant Botanica

Type: Restaurant Keuken: Fine dining, Nederlands, Modern Prijs: €€

Restaurant EDEN

Type: Restaurant Keuken: Fine dining, Nederlands, Internationaal, Modern Prijs: €€