Vind en boek jouw Dutch Cuisine restaurant

Neder, Alkmaar

Type restaurant: Restaurant
Keuken: Vegetarisch, Nederlands, Modern
Prijsniveau: €€

Neder
Laat 85
1811 EC Alkmaar
Noord-Holland

Over de chef
Brian Luikel: "Eten bij Neder is een bijzondere ervaring. De gerechten zijn met veel zorg samengesteld en weerspiegelen het seizoen, de terroir en de cultuur van Nederland. De koks brengen de gerechten aan tafel en vertellen het verhaal achter de producten en de bereidingswijze. De gangen van het menu vormen een harmonieus geheel en leiden de gasten in een vloeiende lijn van het begin naar het einde van de avond. Sommige gerechten zijn comfortabel, sommige zijn uitdagend."

Over Neder
In een achttiende-eeuws wijnpakhuis midden in de binnenstad van Alkmaar vind je Neder. Het monumentale pand uit 1726 straalt warmte en luxe uit. De charme en de oud-Hollandse stijl passen perfect bij het gevoel van Neder. Het interieur is zorgvuldig vormgegeven. Oud-Hollandse huizen en keukens vormen de inspiratiebron van de moderne inrichting. Maximaal 40 gasten dineren in de ruime zaal en hebben zicht op de open keuken waar chef Brian en zijn brigade hun gerechten bereiden. Alle gasten kunnen tussen 18:00 en 18:45 binnenlopen. Het diner begint voor iedereen om 19:00. Voor die tijd is er ruimte voor een aperitief en een klein hapje. We vragen onze gasten ruim op tijd te zijn. Het diner duurt gemiddeld 3 uur. Wij serveren een 6- of een 9-gangenmenu begeleid door bijpassende dranken van Nederlandse bodem.

Wist u dat dit restaurant op een geweldige culinaire en culturele route ligt?

De Dutch Cuisine routes brengen je langs de parels van de Nederlandse eetcultuur. Ontdek de geschiedenis die Nederland rijk is en laat je meeslepen door het landschap en onze streekproducten. Proef de pure smaken en beleef de verhalen achter deze smaakmakers. Ervaar zelf hoe het verleden en het heden samen komen op het bord!

DE NIEUWSTE DUTCH CUISINE RESTAURANTS

Locals

Type: Restaurant Keuken: Nederlands, Modern Prijs: €€

Buitenplaats Vaeshartelt

Type: Hotel Keuken: Vegetarisch, Nederlands, Internationaal, Modern Prijs: €€

Dinner at Six

Type: Restaurant Keuken: Fine dining, Nederlands, Modern Prijs: €€

De Slotplaats

Type: Restaurant Keuken: Nederlands, Modern Prijs: €€