Vind en boek jouw Dutch Cuisine restaurant

Oudeland Texel, De Koog

Type restaurant: Restaurant
Keuken: Vegetarisch, Nederlands, Vis, Frans
Prijsniveau: €€

Oudeland Texel
Dorpsstraat 175
1796 CC De Koog
Noord-Holland

Over de chef
Na in het binnen- en buitenland, in wereldsteden en in afgelegen gebieden, een brede reeks aan ervaring te hebben opgedaan heeft chef Daan Kappert besloten dat Texel de plek moet zijn om zijn vleugels uit te slaan en te gaan aarden. ‘’Het eiland heeft zoveel moois te bieden, als chef is het hier een heuse snoepwinkel,’’ aldus Daan Kappert. Dichter bij de bron dan op Texel kom je niet, wat wil je ook met de Waddenzee en de Noordzee als achtertuin? In 2021 opende hij zijn lang gekoesterde eigen restaurant waar hij zijn gerechten met heel veel passie en liefde aan u presenteert en dat proef je terug! De Nederlandse eetcultuur en de principes van Dutch Cuisine voeren de boventoon, maar zijn liefde voor de Franse keuken zal u niet aan de aandacht ontglippen. Hij nodigt u van harte uit om bij Oudeland te komen eten en te genieten van al het moois dat Texel en Nederland te bieden heeft.

Over Oudeland Texel
Wij werken zoveel mogelijk met lokale, biologische en verantwoorde producten, waarbij de moestuin ons uitgangspunt is. Wat niet in onze tuin te vinden is, halen wij bij lokale leveranciers van het eiland. Groenten spelen dan ook de hoofdrol, aangevuld met een stukje vlees of vis. Onze gerechten hebben het formaat van een tussengerecht, dit biedt u de gelegenheid om meerdere wijn spijs combinaties te ervaren en zo meer van onze keuken én wijnkaart te kunnen proeven. Onze kookstijl is te omschrijven als ambachtelijk, zonder overbodige luxe, waar vooral het ingrediënt centraal staat. Terug naar de basis dus, terug naar eenvoud, terug naar daar waar Texel ontstaan is, terug naar het hart, terug naar het Oudeland van Texel. Van verspilling en weggooien houden we niet, dus werken we vanuit het ‘kop tot staart’ principe, waarbij het gehele product verwerkt wordt en niets verloren gaat. Om de voedselketen weer rond te maken, verwerken onze kippen het gft afval waar ze de beste eieren mee produceren die weer gebruikt worden in onze keuken. Van dit soort cirkels houden wij! Hoe Dutch Cuisine wil je het hebben.

Wist u dat dit restaurant op een geweldige culinaire en culturele route ligt?

De Dutch Cuisine routes brengen je langs de parels van de Nederlandse eetcultuur. Ontdek de geschiedenis die Nederland rijk is en laat je meeslepen door het landschap en onze streekproducten. Proef de pure smaken en beleef de verhalen achter deze smaakmakers. Ervaar zelf hoe het verleden en het heden samen komen op het bord!

DE NIEUWSTE DUTCH CUISINE RESTAURANTS

Ethica

Type: Restaurant Keuken: Nederlands Prijs: €€

De Kleischuur

Type: Restaurant Keuken: Fine dining, Nederlands Prijs: €€

de Baeckermat, restaurant en landwinkel

Type: Restaurant Keuken: Nederlands Prijs: €€

Basiliek

Type: Restaurant Keuken: Fine dining, Nederlands, Internationaal, Modern Prijs: €€