Vind en boek jouw Dutch Cuisine restaurant

D'Swarte Walvis, Zaandam

Type restaurant: Restaurant
Keuken: Internationaal
Prijsniveau: €€€

D'Swarte Walvis
Kalverringdijk 15
1509 BT Zaandam
Noord-Holland

Over de chef
Chef-kok Joey Bokma heeft inmiddels ruim twaalf jaar ervaring in Noord-Hollandse restaurantkeukens en is in twee jaar tijd van chef de partie opgeklommen naar chef. Zijn visie: no-nonsense. Joey onderscheidt zich door zijn creativiteit en eigenzinnigheid. Dit zien de gasten terug in zijn unieke gerechten.

Over D'Swarte Walvis
D’Swarte Walvis stamt uit de begintijd van de Zaanse Schans, zo midden jaren zestig van de vorige eeuw. Omdat het een clustering is van drie historische panden, is er weinig aan de buitenkant en de structuur veranderd. Aan het interieur en de kaart daarentegen wel. Sinds 2018 is de kaart minder traditioneel (‘voor, hoofd, na’), maar bestaat deze uit heerlijke op zichzelf staande gerechten. Hierbij legt D’Swarte Walvis enerzijds meer nadruk op regionale producten, voldoende aanwezig in deze regio, en anderzijds is gekozen voor een meer wereldse benadering in smaken en accenten. Dichtbij en ver weg. Chef-kok Joey Bokma hanteert de Dutch Cuisine filosofie in zijn keuken. Joey: ‘We werken met eerlijke producten en ook Zero Waste staat bij ons hoog in het vaandel. Neem bijvoorbeeld de snoekbaars. De kop wordt normaal gesproken weggegooid, maar de wangen van de vis zijn echt heerlijk, dus die gebruiken we ook.’

Wist u dat dit restaurant op een geweldige culinaire en culturele route ligt?

De Dutch Cuisine routes brengen je langs de parels van de Nederlandse eetcultuur. Ontdek de geschiedenis die Nederland rijk is en laat je meeslepen door het landschap en onze streekproducten. Proef de pure smaken en beleef de verhalen achter deze smaakmakers. Ervaar zelf hoe het verleden en het heden samen komen op het bord!

DE NIEUWSTE DUTCH CUISINE RESTAURANTS

De nieuwe keuken

Type: Restaurant Keuken: Vegetarisch, Modern

Restaurant Cristó

Type: Restaurant Keuken: Traditioneel, Frans Prijs: €

De Koetsier

Type: Restaurant Keuken: Nederlands, Modern Prijs: €€

Restaurant Voilà

Type: Restaurant Keuken: Modern, Frans Prijs: €€