Vind en boek jouw Dutch Cuisine restaurant
Caracol, West-Terschelling
Caracol
Molenstraat 7
8881 BR West-Terschelling
Groningen
Over de chef
Werner Zuurman is een autodidactische chef die zijn hart aan Terschelling verpacht heeft toen hij op 18-jarige leeftijd vakantiewerk ging doen op Terschelling. Ondernemen zit Werner in het bloed. Hij is eigenaar van hotel-restaurant Caracol en restaurant De Bras op Terschelling waar hij tevens chef-kok is.
Over Caracol
In de keuken van Restaurant Caracol wordt met veel passie en geduld gewerkt met de lekkerste en verste ingrediënten die het wad en onze Terschellinger streekproducten bieden. Alles is zoveel mogelijk van eigen land, vlees van Terschellinger runderen die heerlijk hebben lopen grazen op ons eiland, lijn gevangen zeebaars, biologische groenten deels uit eigen biologische tuin en ook de zelfgekweekte (eetbare) bloemen. Zo haalt chef-kok Werner Zuurman verse oesters van het Wad met zijn bedrijf “De Oesterfabriek”. In het bos verbouwt hij zijn eigen kruiden en bloemen voor De Bras en Caracol. Zeebaars, paling, harder van Terschelling, kokkels, mosselen, oesters en diverse ziltige takjes/wieren gebruikt hij dagelijks in zijn restaurants. Maar ook kooieenden in het seizoen, af en toe een duinkonijntje en vlees van de eilander boeren. Kortom, Werner en zijn team hebben een voorliefde voor de mooie Terschellingse streekproducten en het is dan ook een voorrecht voor Werner om op Terschelling te mogen wonen en werken.
DE NIEUWSTE DUTCH CUISINE RESTAURANTS
Down to Earth Dining
Type: Restaurant Keuken: Vegetarisch, Fine dining, Nederlands, Modern Prijs: €€
Restaurant Moose
Type: Restaurant Keuken: Veganistisch, Internationaal, Modern Prijs: €€
Biologisch restaurant aan Sjuuteeanjd
Type: Restaurant Keuken: Fine dining, Nederlands Prijs: €€
Stadsjochies
Type: Restaurant Keuken: Vegetarisch, Veganistisch, Fine dining, Nederlands, Vis, Private dining, Modern Prijs: €€