......

Paul Pronk

Vind en boek jouw Dutch Cuisine restaurant

Paul Pronk teelt voornamelijk gekleurde penen, bieten en aardappelen. Daarnaast experimenteert hij met verschillende soorten radijs en gekleurde aardappelvarianten. Volgens Paul moet je iedere keer iets nieuws proberen, terwijl hij een watermeloenradijs uit de grond trekt. Steeds meer restaurants gebruiken dit soort producten in hun gerechten.

www.mijnboer.nl

Risotto met bospeen

Het volgende recept is echt comfort-food, maar dan lekker en gezond. Deze zomer en herfst staat ambassadeur van Dutch Cuisine Niven Kunz in de spotlight met een mooi oranje recept. Bospeen is de hoofdrolspeler in dit gerecht en dit is als vollegronds groente op zijn best in de maanden mei tot en met half november. Dit heerlijke recept komt uit zijn kookboek GROENTE! waarmee hij hoopt de mensen te inspireren om meer met groenten te koken.

Bietenpannenkoekjes met geitenkaas

‘Ik ben gek op rode bieten: harde groenten daar kan ik wat mee. Poffen, chips van bakken of in dit geval van het sap pannenkoekjes van maken’ Niven Kunz.

Zoete aardappellasagne met kimchi en mozzarella

Het volgende recept van Christian Weij komt uit zijn laatste boek Verrot Gezond. Deze stevige zoete aardappellasagne heeft een unieke gefermenteerde twist, waar Christian om bekend staat. Ook maakt hij gebruik van ingrediënten die nu volop te verkrijgen zijn, zoals courgette, ui en knoflook.

Knolselderij met runderstoof

De knolselderij is onlosmakelijk verbonden met onze erwtensoep, maar het is ook een belangrijk ingrediënt in andere gerechten. Het bekendste Nederlandse ras is de Roem van Zwijndrecht. Er zijn echter meer soorten met bijzondere namen zoals Alba, Albatros, 'Prager Reuzen' en 'Dolvi'. Vandaag eten we knolselderij met stoofvlees en curryrijst. Echt Hollands eten met Aziatisch accent.

Geroosterde aardpeer

Het smaakvolle knolletje wat op dit moment nog uit de grond komt, het seizoen loopt van december t/m maart. Te vergelijken met de aardappel, maar zoeter en smaakvoller met een nootachtige smaak. Aardpeer groeit snel en is meestal biologisch. Aardpeer bevat Bifidobacteriën wat helpt bij een goede darmflora.

Wij maken een gerecht met kruiden van HRBS. Verse en circulaire kruiden die wij graag vers oogsten. Meer smaak en meer bite. Echter is er een enorme terugval in de vraag, maar staan de zaden in de grond. Daarom proberen wij zoveel mogelijk te oogsten en te verwerken. Hopende op betere tijden, zijn er oliën, pesto en kruiden salsa’s.