......

Barbara en Jan Geertsema

Vind en boek jouw Dutch Cuisine restaurant

“Barbara en Jan zijn traditionele vissers op het Wad, initiatief nemers van Goede Vissers, eigenaar van proeflokaal ’t Ailand, actief in Slow Fish wereldwijd en maken deel uit van het presidium Traditionele vissers van de Waddenzee. Ze verkopen vis, ook van collega vissers, aan consumenten op biologische markten en aan restaurants.

Jan en Barbara zorgen voor een korte keten van vis naar het bord. Een eerlijk gevangen vis die op traditionele wijze met staand want uit het water komt, vers, alleen in het seizoen gevangen. De vis zit maar heel kort in het net, wordt direct binnen gehaald en met zorg aan boord gebracht.

www.waddengoud.nl

Heek met daslookboter en lentesalade

Er zijn van die vissen die totaal niet tot de verbeelding spreken. Heek is zo'n vis. De naam klinkt al die bijzonder en hij ziet er ook niet spectaculair uit. Toch is heek een smakelijke vis die een beter imago verdient. De heek zwemt in het oostelijk deel van de Atlantische Oceaan en doet sporadisch onze Noordzeekust aan. Het is een magere vis die tot in Zuid-Europa geregeld op het menu staat - in Spanje bijvoorbeeld als Merluza -. Alle reden dus om de vis ook in Nederland wat vaker te weten. We maken vandaag gebakken heek met een pittige daslookboter en een frisse lentesalade.

Venkelsalade met rivierkreeft

Rivierkreeft is eigenlijk een exoot. Hij komt oorspronkelijk uit de Amerikaanse moerassen. Hij is in onze Hollandse sloot terecht gekomen en vormt nu haast een blaag. Daarom moeten wij hem lekker opeten! Het vlees is namelijk heerlijk zoet.

Salade met gerookte makreel

Deze salade is helemaal anno nu: een frisse salade van gerookte makreel, quinoa en yoghurt. Gezond en lekker!