Albert Kooy

Vind en boek jouw Dutch Cuisine restaurant

Als mede-oprichter van Dutch Cuisine maakt SVH Meesterkok Albert Kooy zich sterk voor de Nederlandse keuken, dat wil zeggen: een duurzame, milieubewuste, diervriendelijke en gezonde keuken. Albert is executive chef bij Stenden University waar hij verantwoordelijk is voor diverse horecagelegenheden zoals restaurant Wannee en Canteen in Leeuwarden en restaurant Stones en Stones Kantine in Emmen.

www.restaurantwannee.nl

Gegratineerde witlof met morielje-crèmesaus

Gegratineerde witlof is dé manier om kennis te maken met deze zoet-bittere groente. De bereiding van Albert Kooy maakt het een genot om witlof te serveren. De mooie balans van smaken prikkelt de tong.

Raapstelen met aardappel

Het is weer helemaal het seizoen voor raapstelen! Heb je ze nog nooit bereid? Dit is een goede introductie. In het recept van Albert Kooy worden zowel de stelen als de blaadjes gebruikt, op deze manier kan je alles van de plant gebruiken.

Huzarensalade van quinoa en chioggiabiet

In dit recept heeft het oud Hollandse gerecht een nieuwe jasje gekregen. Nederlandse quinoa van Quinoa Holland en prachtige gepofte chioggiabiet geven dit gerecht een unieke smaak.