Gebakken tomatensoep

Tomaat / Zomer

Soep kan altijd. Is het als voorgerecht, om vier uur ’s middags of als lunch: soep verwarmt en geeft troost. Deze variant is een twist op de alom geliefde tomatensoep.

Voorgerecht 4

Ingrediënten

2 kg tomaten
1 gesnipperde rode ui
30 g tomatenpuree
2 plakjes gerookt spek
1 winterwortel, gesneden
1 l kippenbouillon

Bereidingswijze

Snijd de tomaten in grove blokken en bak deze samen met de ui en tomatenpuree op hoog vuur mooi goudbruin, doe de pan niet te vol want de tomaten zullen vocht los laten en dan bakken ze niet meer. Doe de gebakken tomaat in een kookpan samen met het gerookte spek en de gesneden winterwortel. Voeg de kippenbouillon toe en laat de soep ongeveer 1 uur zachtjes doorkoken. Blender de soep mooi fijn.

Tjitze van der Dam

Tjitze van der Dam is een bevlogen kok uit Friesland, die naar de randstad vertrok om zijn vakkennis te verbreden. Tjitze is een nuchtere Fries die vindt dat we best wat trotser mogen zijn op de Nederlandse keuken. Nederland heeft veel moois te bieden en ik zet me daar graag voor in. Bij de Nederlandse keuken denken gasten al snel aan de stamppot en de bitterbal, maar is nog zoveel meer wat ons land te bieden heeft. Denk alleen al aan alle mooie producten die we hebben; garnalen uit de Waddenzee, asperges uit Limburg, lammetjes van Texel en ga zo maar door.

Tuinderij Doorn

Wim en Korrie Doorn kweken komkommers, tomaten, paprika’s, pepers en aubergine.  Ze steven naar een zo milieubewust mogelijk product, waarbij de planten beschermt worden door natuurlijke, biologische middelen. Sinds 2009 hebben ze een Warmte Kracht Koppeling die in staat is om elektriciteit op de wekken. 

www.boerenhart.nl