......

Jan Harm Welleweerd

Vind en boek jouw Dutch Cuisine restaurant

Jan Harm is opgegroeid in Hardenberg in een nieuwbouwwijk en via familie in de landbouw gerold. Jan Harm teelt met name pompoenen maar om een goede oogst van de pompoenen te waarborgen, teelt hij tussendoor aardappelen, grasklaver, uien en bonen. Dit zorgt voor een optimale rust om zo het bodemleven gezond te houden.

www.mijnboer.nl

Gezonde friet met spicy mayonaise

Friet en gezond kan dat? Zeker. Belangrijk is de goede aardappel te gebruiken: Agria is de topper maar een Nicola wil ook prima. Volgende kwestie is de schil: heb je hele jonge aardappels dan kan je de schil er gewoon aan laten zitten omdat deze smaak geeft en gezonde vezels bevat. Is de schil dikker en zie je groene plekken? Haal de schil er dan voor de zekerheid af. Traditioneel worden frieten dubbel gefrituurd (eerst op 130 graden Celsius en daarna 180 graden Celsius) maar in dit recept koken we de aardappels eerst, ook in het kader van de gezondheid.

Aardappels met garnalen

‘Ik houd erg van beurre noisette vanwege het gemak van het maken en de fijne nootachtige smaak. Het gaat eigenlijk goed bij iedere bis maar ook bij witlof, knolselderij, aardpeer en natuurlijk aardappels.’ Niven Kunz.

Aligot met Olde Remeker

Groenten redden dat is onze missie! Maar er is zoveel meer wat in deze bizarre tijden blijft liggen. Heerlijke kazen en aardappelen bijvoorbeeld. Aligot is een heerlijke volle aardappelpuree verrijkt met kaas. En niet zomaar een kaas, Olde Remeker.

Kievitsbonensalade met veldsla

Vernoemt naar het ei van de kievit. Deze boon smaakt wat fijner en zachter dan de bruine boon. Heerlijk om te combineren in een salade met frisse en hartige smaken.

Linzen met pompoen en eendenborst

Dit typische herfst gerecht laat Niven Kunz zien hoe je op een vrij simpele manier thuis gasten kan verwennen met een restaurant niveau gerecht.