......

Adri Oppers

Vind en boek jouw Dutch Cuisine restaurant

De groentekwekerij van Adri Oppers is een Brabants familiebedrijf waar drie generaties werkzaam zijn. Adri kweekt daar op een milieubewuste wijze de lekkerste groenten van het Brabantse land, van aardappelen, sla aardbeien tot witlof. De kwekerij van Adri staat in de hele omgeving bekend om zijn uitstekende kwaliteit.

www.groentekwekerij-oppers.nl

www.brabantsstreekgoed.nl

Gegratineerde witlof met morielje-crèmesaus

Gegratineerde witlof is dé manier om kennis te maken met deze zoet-bittere groente. De bereiding van Albert Kooy maakt het een genot om witlof te serveren. De mooie balans van smaken prikkelt de tong.

Snijboonbleekselderijsap

Snijbonen zijn een typische zomergroente en ze worden vaak toegepast in een stamppot maar je kunt er nog veel meer mee. Omdat ze stugger zijn dan spercieboontjes is het belangrijk dat je ze eerst goed snijd voordat je ze gaat bereiden. Je kunt ze stoven, roerbakken, verwerken in stamppotjes of in dit supergezonde groentesapje verwerken. 

Gegrilde sla

Soms is er gewoon niets lekkerders dan een echte ouderwetse salade met slasaus. Je weet wel, van die lobbige witte saus die je oma vroeger in een fles in de koeling had staan en waar je dan hard mee moest schudden om er wat uit de krijgen. Het resulteerde bij mij altijd in een veel te dikke klodder slasaus op mijn bord. Toch maak ik deze saus heel graag om mijn sla te verwennen met een lekker romig jasje.

Knapperige broccoli

Knapperige broccoli met geroosterde sesamzaadjes, sesamvinaigrette en Mècorino met fenegriek

Lekker knapperig, dat is de bedoeling van dit bijgerecht. Je kunt dit gerecht koud of zelfs lauwwarm serveren. Mècorino is een jonge biologische schapenkaas geproduceerd in Zwolle door de Vreugdehoeve. Hij is licht en fris zuur van smaak. Deze Mècorino is verrijkt met fenegriek.

Vergeten groententuintje

Een vrolijk vegetarisch gerecht bomvol groenten.  Met groenten kun je eindeloos variëren, in dit geval een vergeten-groententuintje op basis van verse groenten en zoetzure groenten.