Een aantal opleidingen in Nederland leidt studenten op tot ‘Gespecialiseerd kok Dutch Cuisine’. Tijdens deze opleiding leren de studenten de Nederlandse eetcultuur beter kennen en leren zij met Nederlandse producten te koken. Als gast kunt u in een van de onderstaande restaurants genieten van een heerlijke maaltijd bereid door de studenten van de opleiding. Hierdoor kunt u zelf ervaren waarom de Nederlandse eetcultuur zo bijzonder is en waarom wij ons inzetten om deze te behouden.
Opleidingsrestaurants
Ons restaurant
’s Hertogenbosch
type: opleidingsrestaurant
keuken: Nederlands
€
..
L’ Entree
Venlo
type: opleidingsrestaurant
keuken: Nederlands
€€
..
Restaurant NU
Sneek
type: opleidingsrestaurant
keuken: Nederlands
€
..
ROC Elements
Amsterdam
type: opleidingsrestaurant
keuken: Nederlands, internationaal
€
..
Restaurant Stones
Emmen
type: opleidingsrestaurant
keuken: Nederlands
€
..
Restaurant Wannee
Leeuwaarden
type: restaurant
keuken: Nederlands
€€
..
Dutch Cuisine match: chef Edwin Vinke en student Rens van Straaten
In en rondom restaurant De Kromme Watergang is Edwin Vinke al 25 jaar drukdoende met alles wat het rijke Zeeuwse landschap hem schenkt. Inmiddels heeft Edwin twee Michelin-sterren bij elkaar gekookt maar hij blijft naar eigen zeggen een ‘flierefluiter’ in de keuken. Edwin is wars van vaste recepturen, kookt lichte, gezonde, smaakvolle gerechten met wat de natuur en de grote tuin voor het restaurant hem dagelijks brengen. Lees hieronder het interview met sterrenchef Edwin Vinke van de De Kromme Watergang** en Dutch Cuisine student Rens van Straaten.
..
Wil jij voor de komende generaties meewerken aan een gezonde en een leefbare aarde, ben jij de toekomstige change-agents? Dan is een actieve en gefundeerde grondhouding gewenst, te beginnen in het onderwijs. Meld je aan als student op één van onze Dutch Cuisine opleidingen.