Vind en boek jouw Dutch Cuisine restaurant

Blog

Nationale Groente- en Fruitdag 2020, een terugblik.

Woensdag 14 oktober j.l. was de eerste Nationale Groente- en Fruitdag, georganiseerd door het Nationaal Actieplan Groente en Fruit.  Programma 2020: 9:30 – 10:00 uur: Kick-off Nationale Groente- en Fruitdag met een webinar over onze lunchgewoonten, bekijk het webinar hier terug.  10:00 uur: Voor de actie Filefruit zijn we langs geweest bij de ANWB. Huh? Filefruit, […]

Voorzitter Dirk Duijzer geeft startsein voor Dutch Food Week

Dutch Food Week-voorzitter Dirk Duijzer gaf vandaag het virtuele startsein voor de zesde editie van Dutch Food Week. Samen met Marleen Onwezen van Wageningen Universiteit, Wethouder Arno Bonte uit Rotterdam en studenten uit het groen onderwijs opende hij de week waarin heel Nederland in het teken staat van voedsel, voedselproductie en voedselinnovatie. Enkele duizenden keken mee […]

Vegetarisch & simpel koken met Nederlandse producten

Op 23 september verscheen bij Xander UitgeversLekker lokaal van Laura de Grave ‘Laura de Grave is dé keukenprinses van een nieuwe Nederlandse generatie.’Yvette van Boven‘Duurzaamheid is een groot woord, maar Laura voegt de daad bij het woord. Inzichtelijk, lekker en haalbaar. Dit is de toekomst.’Miljuschka Witzenhausen‘Elke keer dat Laura begint over de streekproducten en verhalen, verschijnt […]

De Nieuwe Winkel wint beste groenterestaurant van Nederland

WE’RE SMART WORLD heeft dit jaar De Nieuwe Winkel benoemd tot beste groenterestaurant van Nederland! Dit is gisteren bekend gemaakt tijdens de uitreiking van We’re Smart World Best Vegetables Restaurants Awards. Afgelopen 9 jaar hebben chef Emile van der Staak en Wouter van Eck vooral met planten gewerkt en daar plukken ze nu de vruchten […]

Koppert Cress wint Agrarisch Ondernemer van het Jaar 2020

Donderdag 17 september mocht Dutch Cuisine ambassadeur Rob Baan van Koppert Cress de prestigieuze prijs, Agrarisch Ondernemer van het Jaar 2020, in ontvangst nemen. Tijdens zijn acceptatiespeech bedankte Baan met name de gastronomie, die het bedrijf, ook na de Coronapiek, niet is vergeten. Hij ging verder in op de rol van de land- en tuinbouw betreffende […]

Jonnie en Thérèse Boer openen Senang op Bonaire

Dutch Cuisine ambassadeurs Jonnie en Thérèse Boer openen Senang op Bonaire. In het restaurant kunnen gasten terecht voor eenvoudige Aziatische gerechten. Het is het tweede restaurant op Bonaire voor het echtpaar van driesterrenrestaurant De Librije in Zwolle. Senang opent op het terrein van Delpfins Beach Resort, net als Brass Boer Bonaire. Omdat het resort wordt […]

Kinderen hebben beter BMI door verbeterde schoollunch

Basisschoolleerlingen die met elkaar op school een gezonde lunch eten zijn geneigd meer groente te eten. Ook komen de kinderen gemiddeld genomen op een gezonder lichaamsgewicht uit. Dat zijn de voorlopige resultaten van twee grote proeven met schoollunches op verschillende plekken in het land. In Amsterdam, Lunteren en Vlaardingen loopt sinds kort een proef op […]

Dutch Cuisine lanceert campagne ‘Chef van de toekomst’

Vandaag lanceert Dutch Cuisine, gezamenlijk met onze partners het ROC Friese Poort in Sneek, Gilde Opleidingen in Venlo en het Koning Willem I College in Den Bosch, haar nieuwste campagne voor het onderwijs, de “Chef van de Toekomst”. ‘Voedsel’ is juist nú de oplossing voor de toekomst! En daar heeft Dutch Cuisine iedereen bij nodig, […]

Het Scheepvaartmuseum opent nieuw terras op het water

Het Scheepvaartmuseum heeft aan de westzijde van het museum Het Dek geopend, een nieuw terrasponton op het water. Op dit drijvende terras hebben gasten uitzicht op de bedrijvigheid op het water. Het terras is met reservering toegankelijk voor groepen vanaf 10 personen. Museumbezoekers kunnen op basis van beschikbaarheid gebruik maken van het terras. Het terrasponton […]

Feestgevoel tijdens heropening horeca

Eindelijk was daar dan de heropening van de horeca. Maandag 1 juni omstreeks 12:00 uur werden overal in het land de gasten weer met open armen ontvangen. Dit bracht met zich mee dat vele gasten én horecamedewerkers de sfeer vonden lijken op de sfeer tijdens een feestdag. Voor een heleboel ondernemers geldt nog steeds dat […]