......

Nieuwe Melkboer

Vind en boek jouw Dutch Cuisine restaurant

De Nieuwe Melkboer, het zijn twee nieuwsgierige boerenzonen Bart en Tom. Al generaties lang wordt er door hun familie melk geproduceerd, Nederlandse koemelk. Zij wilden het werk van de generaties voor ze graag voortzetten, maar dan op hun eigen manier. In 2016 wisten ze het; plantaardig! In 2017 haalden ze hun eerste echte oogst binnen; soja van Twentse bodem. Met hun eigen Neder-soja kunnen ze verder bouwen op het fundament van de generaties voor ze. Sinds november 2020 is de verse sojadrink verkrijgbaar bij o.a. VkusVill in Amsterdam. De soja die zij gebruiken komt 100% uit Nederland, een lokaal product dus. Naast dat hun sojadrink een duurzaam en plantaardig is, is het ook nog eens lekker en gezond. Zij willen andere Nederlandse boeren inspireren dat het ook anders kan; plantaardig! Samen met de consument en andere Nederlandse boeren bouwen zij aan een geheel nieuwe melkweg.
www.nieuwemelkboer.nl

Beet Wellington

Dit recept heeft Dennis Wiemelink, Vegetable Butcher bij VkusVill, een aantal jaar geleden ontwikkeld. Het feestelijk veganistisch gerecht vergt in de voorbereiding enige tijd, maar staat daarna binnen 30 minuten op tafel. Succes en complimenten gegarandeerd!