......

Den Elshorst

Vind en boek jouw Dutch Cuisine restaurant

‘Den Elshorst’ is een eigentijdse, kleinschalige boerderij, met liefde voor het authentieke, landelijke leven. Naast het organiseren van diverse recreatieve activiteiten verzorgen eigenaren Ben Bruurs en Thea Moonen er prachtige weidevarkens. De vleesvarkens en zeugen lopen een groot deel van het jaar in de wei en hebben een plaggenhut als onderkomen.

www.brabantsstreekgoed.nl

Balkenbrij met pastinaak en gepofte boekweit

De klassieke balkenbrij wordt gemaakt van varkenskop die gekookt wordt. De bouillon van de kop wordt afgebonden met boekweitmeel en met het geplukte vlees wordt alles gemengd en in een bakblik gedaan. Na dit gekoeld te hebben, worden er plakken van gesneden. De plakken worden bebloemd en mooi krokant gebakken. Ik heb ervoor gekozen om het vlees zacht te garen met VOC-specerijen en de boekweit te poffen zodat deze lekker krokant wordt. De combinatie met pastinaak vind ik zelf heel mooi, je kunt zelf ook variëren met bijvoorbeeld knolselderij, aardpeer of peterseliewortel.