......

Albert-Jan van den Berg

Vind en boek jouw Dutch Cuisine restaurant

Al vanaf 1981 teelt familie van den Berg uit Ridderkerk bladgewassen, waaronder raapstelen, postelein, veldsla en de Lolla Bionda; het laatstgenoemde is een krulsla. Het huidige bedrijf, dat opgericht is in 2004, wordt geleid door Albert-Jan van den Berg. In dit jaar heeft hij het bedrijf van zijn vader overgenomen. Inmiddels is Albert-Jan gespecialiseerd in het telen van bladgewassen in de kas.

www.mijnboer.nl

Raapstelen met aardappel

Het is weer helemaal het seizoen voor raapstelen! Heb je ze nog nooit bereid? Dit is een goede introductie. In het recept van Albert Kooy worden zowel de stelen als de blaadjes gebruikt, op deze manier kan je alles van de plant gebruiken.

Zwarte bonen gnocchi met tofu feta

Wat zijn bonen toch veelzijdig. In dit gewelidige recept laat Joris Schildknecht zien wat hij ermee doet. Daarnaast is het recept ook nog eens volledig veganistisch.