Christian Weij

Vind en boek jouw Dutch Cuisine restaurant

Christian Weij is fermentatie specialist, fooddesigner, landschapskok en pop-up chef. Als eigenaar van het SmaakPark geeft hij regelmatig inspirerende kookworkshops voor kleine en grote groepen. Op zijn blog Verrot Spannend bundelt hij zijn culinaire avonturen. Je vindt hier niet alleen zijn recepten en spannende video’s, maar hij houdt je ook op de hoogte van het restaurant en cateringservice SmaakPark dat in ontwikkeling is.

Christian verzamelde meer dan 140 recepten in zijn allereerste Nederlandse kookboek over fermenteren ‘Verrot lekker’, een praktisch kook- en doeboek, met veel recepten. Allerlei producten komen aan bod: niet alleen groente en fruit maar ook zuivel, vlees, vis, noten, zaden en granen. Dutch Cuisine ambassadeur Christian Weij geeft zijn basisregels en introduceert je in de wereld van fermenteren. Met o.a. recepten voor frisdranken, brie, zuurkool, tabasco, bier, pickles, fruitport, mede, azijn, biltong en zure haring. Je kunt dit boek bestellen via deze link.

www.smaakpark.nl

Gefermenteerde komkommers

Komkommers zijn -net als hun broertjes de augurken- fantastisch om te fermenteren. Door ze in zout water te leggen gaan bacteriën melkzuur aanmaken en zo worden ze voor eeuwig houdbaar. Door de combinatie van het yoghurtachtige zuurtje en de ui en knoflook in dit recept, is het qua smaak vergelijkbaar met tzatziki.

Zoete aardappellasagne met kimchi en mozzarella

Het volgende recept van Christian Weij komt uit zijn laatste boek Verrot Gezond. Deze stevige zoete aardappellasagne heeft een unieke gefermenteerde twist, waar Christian om bekend staat. Ook maakt hij gebruik van ingrediënten die nu volop te verkrijgen zijn, zoals courgette, ui en knoflook.