Bas Cloo

Vind en boek jouw Dutch Cuisine restaurant

Bas Cloo is mede-eigenaar van Groentelab Cloo&Leyn op landgoed Beukenrode in Doorn. Hij wil aan consumenten laten zien hoe een goede, fantastisch lekkere, maar vooral ook verantwoorde en duurzaam bereidde maaltijd er uit ziet en aan beleidsmakers vertellen waarom dit zo enorm belangrijk is. Bas is mede-oprichter van Dutch Cuisine.

www.cloo-leyn.nl

Gezonde friet met spicy mayonaise

Friet en gezond kan dat? Zeker. Belangrijk is de goede aardappel te gebruiken: Agria is de topper maar een Nicola wil ook prima. Volgende kwestie is de schil: heb je hele jonge aardappels dan kan je de schil er gewoon aan laten zitten omdat deze smaak geeft en gezonde vezels bevat. Is de schil dikker en zie je groene plekken? Haal de schil er dan voor de zekerheid af. Traditioneel worden frieten dubbel gefrituurd (eerst op 130 graden Celsius en daarna 180 graden Celsius) maar in dit recept koken we de aardappels eerst, ook in het kader van de gezondheid.

Asperge-bietentaartje

Een licht voorgerechtje met de verfijnde smaak van asperge en het zoetig aardse van bieten. Gebruik bij voorkeur gele bieten omdat die wat subtieler van smaak zijn. Voor dit gerecht wordt de hele asperge gebruikt, waardoor we niets van de asperge weggooien.