Categorieën
Nieuws

Wild & Wijn bij Dutch Cuisine Restaurant Kom Eten

“Jagen is voor veel mensen echt een ver-van-hun-bed-show en daar brengen we graag verandering in.”

Duurzaam Nederlands Wild én biologische mooie wijn: dat staat er op het programma tijdens twee thema avonden in november bij Restaurant Kom Eten. Chef-kok Kenneth Tjong Ayong en zijn (gast)vrouw Paulien van Wieringen hebben voor het tweede jaar op rij moderne Jager-verzamelaar Ellen Mookhoek uitgenodigd. Waarom? “We kennen eigenlijk niemand die zo lekker nuchter en toch smakelijk over de jacht kan vertellen als Ellen.”

Gedeelde visie
“We hebben Ellen ooit leren kennen via de Slow Food Chefs Alliantie”, vertelt Kenneth, “En toen mocht ik gelijk met haar gaan wildplukken. Dat was gewoon hier in Hoogmade, maar het opende mijn ogen. Er groeit zoveel lekker eetbaars gewoon dichtbij! Sinds die tijd werken wij veel in onze keuken met bijvoorbeeld daslook en rozenbottel als dat in het seizoen is, maar ook met duindoornbessen uit de Noordwijkse duinen. Daarnaast genieten we natuurlijk van al het lekkers dat uit onze Hoogmadese moestuin komt.”

Duurzaam Nederlands Wild
Ook qua Wild delen de chef-kok en de jager een duidelijke visie: “We geloven er beiden in dat ieder dier (of product!) het waard is om van kop tot kont te verwerken. Dus vlees eet je mooi geportioneerd op, botten gebruik je voor bouillon en van meer incourante delen als poten, kun je altijd kroketten of paté maken. En, om de brug naar Wild te maken: Nederlands wild is het meest duurzame vlees dat je kunt eten.”

Ellen Mookhoek vult aan: “Nederlands wild heeft in vrijheid geleefd en wordt met respect geschoten. De dieren hebben zich gevoed met wat de natuur te bieden heeft. Daarbij is de footprint minimaal voordat het vlees op het bord bij bijvoorbeeld Kom Eten belandt. Allemaal factoren die bijdragen aan duurzaamheid! En allemaal zaken waarover ik graag kom vertellen. Jagen is voor veel mensen immers echt nog een ver-van-hun-bed-show en daar breng ik graag verandering in.”

Op woensdag 15 en donderdag 16 november komt Ellen bij Restaurant Kom Eten vertellen over de jacht in Nederland. Chef-kok Kenneth en zijn team bereiden een driegangen wilddiner om van te genieten én om mee te illustreren hoe eindeloos de mogelijkheden met wild zijn. En de biologische wijn? Daar zal gastvrouw Paulien voor zorgen: “Een lekkere wijn-spijs-combinatie kan echt een geluksmoment zijn en dat bieden wij onze gasten met veel plezier. Wijn bij wild vraagt om gewaagde sterke smaken en die uitdaging ga ik graag aan!”

Meer informatie? Kijk op www.kometeninhoogmade.nl
Zie ook: Dutch Cuisine Restaurant Kom Eten

Chef-kok Kenneth Tjong Ayong en zijn (gast)vrouw Paulien van Wieringen