Tomaten bouillon met mosselen

Mosselen / Tomaten / Zomer

Dit gerecht is perfect om in de zomer op tafel te zetten. Niet te zwaar, maar vullend genoeg. De frisse bouillon gecombineerd met de aromatische mosselen maken een geweldige smaaksensatie.

Hoofdgerecht 4 personen

Ingrediënten

Tomaten bouillon
2 pruimtomaten, schoongemaakt
1 teen knoflook, schoongemaakt
1 sjalot in grove stukken
2 takjes basilicum
2 takjes dragon, alleen de blaadjes
1 stengel bleekselderij in grove stukken
8 el witte wijn
4 el tomatensap
2 el sushi-azijn
2 el witte balsamicoazijn

Mosselen
1 stengel bleekselderij fijngesneden
1 takje tijm, alleen de blaajdes
1 sjalor gesnipperd
1 el zonnebloemolie
500 g mosselen
100 ml witte wijn

Bereidingswijze

Tomatenbouillon
Mix in de keukenmachine pruimtomaten, knoflook, sjalot, basilicum, dragon en bleekselderij. Voeg witte wijn, tomatensap, sushi-azijn en witte balsamico toe. Zet 24 uur in de koelkast, zodat de smaken goed kunnen intrekken. Passeer door een schone natte theedoek (of passeerdoek) in een zeef, zodat alleen het vocht erdoorheen loopt. Breng op smaak met zout en peper.

Mosselen
Zweet bleekselderij, tijm en sjalot in wat zonnebloemolie in een (mossel)pan met deksel. Voeg de mosselen toe en bak even mee. Blus af met de witte wijn, leg het deksel op de pan en zet het vuur hoog. Giet af zodra de mosselen openstaan, breng op smaak met peper.

Niven Kunz

Niven Kunz kreeg in twee verschillende restaurants een Michelinster toegekend. Eerst, op 24-jarige leeftijd, in ’t Raethuys in Wateringen. Daarna in 2010 direct na de opening van zijn eigen restaurant Niven in Rijswijk, dat in het voorjaar van 2020 de deuren sloot. Niven opende in september 2020 zijn nieuwe restaurant Triptyque. 

De recepten van Niven komen uit Groente! Met Groente! bewijst hij eens en voor altijd dat koken met groente spannend, stoer en vooral veel makkelijk is. Van simpele avocado-makreelsalade en gepofte biet met aardbei tot risotto met bospeen of een paddenstoelensoep met walnoot: de simpele twists zorgen voor een spectaculair resultaat. Voor iedereen die graag wil koken met groente maar niet altijd weet hoe. Je kunt dit boek bestellen via deze link.

www.restauranttriptique.nl

Johan Kuipers

In kwekerij It Wiid in het Friese dorpje Wier teelt Johan Kuipers op een duurzame manier tomaten. In deze bijzondere kwekerij staat passie voor mensen en tomaten centraal. In de kassen in Wier lopen meer medewerkers rond dan bij andere kassen. It Wiid is namelijk een sociale werkvoorziening en hier re-integreren mensen op de arbeidsmarkt. 

www.mijnboer.nl