......

Harrie Beekmans

Vind en boek jouw Dutch Cuisine restaurant

Lekker’nei is opgericht door Harrie Beekmans en Jan van Baast, twee Brabantse kippenboeren die met hun Coöperatie Heibloem Eieren duurzaamheid, transparantie en authenticiteit hoog in het vaandel hebben staan. Om de kippen de smaakvolste eieren te laten leggen, verdienen zij het beste voer. En daarom maken deze pluimveehouders het kippenvoer zelf, dankzij een eigen molen, een uitgebreide graanopslag en de voerkeuken op hun boerderij. Heibloem teelt en produceert meer dan 50% van het voer in hun regio, waaronder spelt en tarwe, en zet daarnaast toeristische fietsroutes uit, langs de eigen graanakkers.

www.brabantsstreekgoed.nl

Maaltijdomelet met wilde spinazie

Met 'wilde spinazie' is het net als met 'wilde perzik': het is een marketingtruc. Er is niets 'wilds' aan. Wilde spinazie groeit keurig op rijtjes i de koude kas. Het verschil met de gewone spinazie zijn de grillig gevormde, grove bladeren en stelen, de stevige structuur, de langere houdbaarheid en de vollere spinaziesmaak. Verse spinazie raakte eind vorige eeuw uit de gratie omdat het lang gewassen en uitgezocht moest worden. Diepvriesspinazie en voorverpakte gewassen spinazie kwamen ervoor in de plaats. Gelukkig neemt men de laatste steeds meer tijd om bijzondere groentesoorten op tafel te zetten. En welke kok wil niet af en toe een 'wild' koken?