Online smaakles van Dutch Cuisine chef Dick Middelweerd

5 oktober 2020

Online / 10:00-12:00

Kok in de klas 2020 gaat digitaal. Speciaal voor de scholen verzorgt sterrenchef-kok Dick Middelweerd op maandagochtend 5 oktober 2020 een online les. In de les vertelt Dick hoe hij kok is geworden en hoe een dag als kok eruit ziet. Ook leert hij de leerlingen hoe je goed kunt proeven. De leerlingen gaan het proeven vervolgens zelf uitproberen. Daarna laat Dick verschillende kooktechnieken zien. Natuurlijk gaan de leerlingen ook zelf een mooi receptje maken. Hopelijk zijn de leerlingen na de video net zo enthousiast als Dick zelf.

Voor wie is de les?

De les kan gegeven worden in de bovenbouw van alle scholen in Nederland. De leerkracht kan de les zelf geven aan de hand van de video van Dick Middelweerd. Hulpouders zijn niet noodzakelijk, maar als de maatregelen het toelaten, kunnen ouders een handje helpen.

Het recept

Het recept dat de leerlingen gaan maken is bedacht door Dick. Het is dus een echt “sterrenrecept”, maar wel zodat de leerkracht het met de kinderen kan maken en dat kinderen het ook gemakkelijk zelf kunnen maken.

Voor de les zijn een aantal boodschappen nodig en een leerlingenboekje voor elke leerling.

Klik hier voor meer informatie