Joris Schildknecht is The Vegetable Chef. Als The Vegetable Chef inspireert hij vakgenoten en thuiskokers om (meer) met plantaardige producten te koken. Dit doet hij door middel van recept ontwikkeling, workshops, lezingen, demonstraties en diners op locatie die allemaal in het teken staan van de plantaardige keuken. Met de Masterclass Vegan Cooking geeft hij professionals en kookfanaten culinaire inzichten en technieken om smaakvol en op hoog niveau te koken en bakken. Zijn ervaring heeft hij na de koksschool opgedaan in Nederlandse topzaken (De Hoefslag Bosch en Duin, restaurant Vermeer, Amsterdam) maar ook in kleine en bevlogen vegetarische restaurantjes van het eerste uur. Naast zijn werk als The Vegetable Chef is Joris Schildknecht chef-kok bij Kasteel Sterkenburg te Driebergen-Rijsenburg.
http://www.kasteelsterkenburg.nl
Boekweit tabouleh met raapstelen
Tabouleh is een heerlijk frisse salade uit het Midden Oosten. Bulgur korrels, veel peterselie, munt en citroensap zijn de belangrijkste ingrediënten. In dit recept maak ik gebruik van couscous korrels, aangevuld met boekweitkorrels en raapsteeltjes. Het is eigenlijk een beetje een ver-Nederlandste versie van de beroemde salade. Er zijn vast wel wat culinaire scherpslijpers die dat maar niks vinden, maar soit, ik vind het gewoon lekker en met deze ingrediënten past het mooi in de lente.
Witte asperge in vers pastadeeg
Witte asperges in vers pastadeeg, spinazie, shii-take paddenstoelen en venkelbouillon.
Zwarte bonen gnocchi met tofu feta
Wat zijn bonen toch veelzijdig. In dit gewelidige recept laat Joris Schildknecht zien wat hij ermee doet. Daarnaast is het recept ook nog eens volledig veganistisch.