Vind en boek jouw Dutch Cuisine restaurant

Bij Qunis, Lijnden

Type restaurant: Restaurant
Keuken: Vegetarisch, Nederlands
Prijsniveau: €€

Bij Qunis
Akerdijk 12
1175 LE Lijnden
Noord-Holland

Over de chef
Na 12,5 jaar bij De Kas in Amsterdam te hebben gewerkt, besloot chef-kok Ronald Kunis in 2013 dat het tijd werd voor iets nieuws. Na een zoektocht van ruim een jaar vond hij de geschikte locatie voor zijn eigen restaurant. Begin 2015 begon Ronald samen met zijn partner en gastvrouw Tamara Restaurant Bij Qunis in het oude stoomgemaal van Lijnden.

Over Bij Qunis
Chef-kok Ronald Kunis heeft de afgelopen jaren op culinair vlak in diverse (sterren)restaurants gewerkt. De keuken van restaurant Bij Qunis is georiënteerd op groente, het liefst zo veel mogelijk uit eigen tuin. Daarnaast wordt er veel gewerkt met lokale seizoensproducten. Verse producten, kwaliteit op het bord en in het glas, dat is waar het in restaurant Bij Qunis om draait. Het restaurant is gevestigd in het oude stoomgemaal De Lynden en beschikt over een ruime capaciteit voor diverse doeleinden. In Bij Qunis willen Ronald en Tamara hun gasten laten ervaren dat historie in de polder en de bijzondere industriële omgeving samenkomen met een oprecht warm welkom en kwalitatief goed en eerlijk eten. Ronald: ‘We willen kwalitatief goed en verantwoord eten en drinken in een prettige ambiance samen laten komen. Groenten krijgen bij ons een hoofdrol maar uiteraard zal een stukje verantwoord vlees of vis daarbij niet ontbreken. We werken het liefst met lokale producten in verband met de versheid en we weten dan precies waar het vandaan komt.’

Wist u dat dit restaurant op een geweldige culinaire en culturele route ligt?

De Dutch Cuisine routes brengen je langs de parels van de Nederlandse eetcultuur. Ontdek de geschiedenis die Nederland rijk is en laat je meeslepen door het landschap en onze streekproducten. Proef de pure smaken en beleef de verhalen achter deze smaakmakers. Ervaar zelf hoe het verleden en het heden samen komen op het bord!

DE NIEUWSTE DUTCH CUISINE RESTAURANTS

Restaurant Kruidt

Type: Restaurant Keuken: Vegetarisch, Fine dining, Nederlands, Modern Prijs: €€

City Hotel Hengelo

Type: Hotel Keuken: Nederlands Prijs: €€

Designhotel Maastricht

Type: Hotel Keuken: Nederlands Prijs: €€

City Hotel Groningen

Type: Hotel Keuken: Nederlands Prijs: €€